Nicusor Dan anunta o amenda record pentru proprietarului din Parcul IOR: 35 de milioane de euro

politica

Nicusor Dan, candidat unic, Bucuresti, PNL, USR, Forta Dreptei, PMP, REPER

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat marti ca Politia Locala a dat o amenda proprietarului din Parcul IOR, in suma de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinatiei spatiului verde sau reducerea suprafetei de spatiu verde. 

Primarul Capitalei a anuntat ca Politia Locala a dat luni o amenda proprietarului din Parcul IOR in suma de 35 de milioane de euro.

Edilul a felicitat Politia Locala a municipiului Bucuresti pentru aceasta decizie si a precizat ca in sfarsit se comport ca o autoritate care apara interesele cetatenilor.

”Aici am avut de a face cu o bataie de joc la adresa cetatenilor si a interesului public, care in sfarsit este penalizata de autoritatea publica, care trebuie sa apere interesele cetateni. Este vorba de un articol din legea 24 /2007 care interzice reducerea suprafetelor de spatiu verde si este foarte important ca acest articol sa ramana in legea 24”, a spus Nicusor Dan, aratand ca prin propuneri care s-au facut in legea urbanismului sau de modificare a Legii 24, care sunt dezbatute in Parlament, acest articol ar fi urmat sa dispara.

”Este un articol care penalizeaza schimbarea destinatiei spatiului verde sau reducerea suprafetei de spatiu verde cu o suma intre 1000 si 2.000 lei pe metrul patrat, si nu o suma fixa pentru oricat de mult ai defrisat spatiu verde”, a completat Nicusor Dan, citat de news.ro.

Intrebat daca Primaria Capitalei se va alatura demersului prefectului Capitalei, Rares Hopinca, de a ataca in instanta retrocedarea terenului din Parcul IOR, primarul Nicusor Dan a afirmat ca ”sunt sase luni de cand a spus ca ii preocupa soarta parcului IOR si ca actioneaza pe doua planuri, un plan privind dreptul de proprietate si al doilea plan, amenda pe care au dat-o astazi”.

”In ceea ce priveste partea de proprietate, exista de asemenea o analiza foarte amanuntita pe care am facut-o si marea problema este ca, intr-un litiu in care Municipiul a fost parte, la Inalta curte de casatie s-au stabilit opozabil si fata de primarul Municipiului si fata de primaria Sectorului 3 ca aici nu este parc”, a spus Nicusor Dan.

El a mentionat ca, din considerentul unei actiuni pe care sa o faca, pe partea de proprietate, are destul de putine sanse de reusita.

”Nu vreau sa comentez pe actiunea prefectului, vreau sa va informez ca la fel cu mare tam-tam, in urma cu un an si jumatate, prefectul Grebla a atacat actele de retrocedare pentru parcul Bordei si instanta le-a respins ca tardive, a considerat ca institutia prefectului stia inca din anii 2005 sau 2003, nu stiu cand a fost retrocedarea, cunoastea dispozitia de retocedare si trebuia sa actioneze atunci”, a spus Nicusor Dan.

Primarul Capitalei a mai afirmat ca si-ar dori ca actiunea prefectului Hopinca sa aiba succes.

”In acelasi timp, suntem in contact cu ONG-urile si speram ca cineva care nu are in spate toata aceasta istorie procesuala sa reuseasca sa anuleze dispozitia de retrocedare”, a spus Nicuspr Dan.

”Eu imi doresc ca dispozitia de retrocedare sa fie anulata, dar pentru asta trebuie sa fie cineva care trebuie sa isi asume si eventuala plata a taxei de timbru si eventuale cheltuieli de judecata”, a subliniat Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: