Cel mai incomod magazin din China este agatat pe marginea unei stanci

externe

O constructie minuscula din lemn, cocotata pe o stanca abrupta, intr-o regiune pitoreasca din sudul Chinei si-a castigat porecla de „cel mai incomod magazin” din tara, potrivit CNN.

Agatat la 120 de metri deasupra solului, magazinul de doi metri patrati alimenteaza alpinistii cu bauturi in zona pitoreasca Shiniuzhai din provincia chineza Hunan.

Shiniuzhai este cunoscut pentru peisajul sau care ofera privelisti uluitoare si activitati palpitante. De asemenea, aici se afla Haohan Qiao, sau „Brave Men’s Bridge”, care, la deschidere in 2015, a fost primul pod cu podea de sticla din China.

Numele Shiniuzhai – „satul boului de piatra” in chineza – a fost inspirat de unul dintre dealuri, care are forma spatelui unui bou.

Magazinul este situat pe un traseu de via ferrata de 800 de metri. Via ferrata – „calea de fier”, in italiana – este o poteca de-a lungul unui munte care foloseste ancore metalice si alte structuri de care alpinistii se pot fixa in timp ce urca.

Magazinul a starnit furori cand s-a deschis in 2018. Calatoria pana in varf dureaza aproximativ 90 de minute si fiecare alpinist poate primi o sticla de apa gratuita de la magazin, a declarat Song Huizhou, directorul general al Shiniuzhai, pentru China Daily. Membrii personalului sunt responsabili pentru transportul bunurilor la magazin in fiecare zi, a adaugat el.

Un angajat a declarat ca personalul transporta zilnic zeci de sticle de bauturi pe deal in rucsac, fiecare fiind vanduta cu intre 5 si 7 yuani, mai putin de 1 dolar.

Luna trecuta, cu ocazia festivalului de toamna, angajatii au impartit alpinistilor prajituri gratuite in cutii rosii minuscule, potrivit videoclipurilor difuzate pe retelele sociale chineze.

Hunan, o provincie fara iesire la mare, cu 64 de milioane de locuitori, gazduieste si Parcul National Forestier Zhangjiajie, care este renumit pentru formatiunile carstice asemanatoare stalpilor, despre care se crede ca au inspirat peisajul din filmul Avatar al regizorului canadian James Cameron.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: