Un scafandru profesionist infiinteaza la Constanta primul muzeu subacvatic din Romania. Doua statui au fost deja scufundate in zona Cazinoului

news

Un scafandru profesionist din Constanta vrea sa infiinteze primul muzeu subacvatic din Romania. Doua statui masive au fost scufundate deja in apropierea Cazinoului din Constanta: un bust din ciment al poetului Publius Ovidius Naso si bustul scafandrului greu, potrivit Dobrogea Tv.

In plus, in zona vechii cetati Tomis, in adancurile Marii Negre sunt zeci de epave ale unor nave istorice, precum si hidroavioane prabusite in cele doua razboaie mondiale.

„Arkadia este situata la est de Capu Midia, Moskova, v-am zis, cam in fata Constantei la vreo 50 m adancime, medii si multe, multe altele si cateva, nu multe, epave din lemn antice sau medievale”, a declarat conf. dr. Glicherie Caraivan, geolog la Institutul GeoEcoMar.

Dezavantajul Marii Negre este temperatura, apa fiind clara doar in sezonul rece.

O a treia statuie, a zeului Poseidon, este in lucru, dar vor urma si altele, a declarat Pascale Roibu, initiatorul acestui muzeu.

Statuile scufundate sunt un omagiu adus scafandrilor care si-au sacrificat viata de-a lungul timpul, dar si scafandrilor constanteni care au pus, la propriu, bazele Portului Constanta la sfarsitul anului 1890.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: