Desi in public condamna vehement homosexualitatea, teroristii Hamas au violat nu doar femeile, ci si barbatii tinuti ostatici in Gaza

externe

Hamas, revenire, Gaza, razboi

Cel putin zece dintre civilii israelieni eliberati de Hamas, atat barbati cat si femei, au fost agresati sexual sau abuzati in timpul captivitatii, se afirma intr-un raport al armatei israliene, citat de The Times of Israel.

Raportul detaliaza acuzatiile de abuzuri sexuale grave comise de catre teroristii Hamas in timpul atacului din 7 octombrie si, ulterior, impotriva ostaticilor, continand inclusiv marturia unui medic care i-a tratat pe unii dintre cei 110 ostatici eliberati din captivitate. Acesta afirma ca nu doar femeile luate ca ostatici de Hamas ar fi fost violate, ci si unii barbati.

Medicul nu a oferit mai multe detalii si a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a proteja identitatea ostaticilor.

Comentariile medicului au coroborat relatari similare impartasite in cadrul unei intalniri de marti. In cadrul reuniunii, care a avut loc intre cabinetul de razboi israelian si un grup format din ostatici recent eliberati si membri ai familiilor celor care sunt inca retinuti in Gaza, au fost prezentate marturii directe ale unora dintre prizonierii eliberati.

Aceste persoane au detaliat experientele lor de abuz sexual in timpul captivitatii, au declarat participantii. Aviva Siegel, care a fost eliberata din captivitatea Hamas saptamana trecuta si al carei sot, un cetatean american, este inca ostatic, ar fi declarat in timpul reuniunii ca unele dintre femeile ostatice „au fost agresate sexual”. Altii au spus in timpul reuniunii ca atat barbatii, cat si femeile au fost agresati sexual, potrivit informatiilor scurse in presa ebraica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: