Patru chefi in loc de trei la „Chefi la cutite”. Antena 1, anuntul oficial, unul dintre ei a fost chef la Palatul Cotroceni
Antena 1 i-a anuntat, luni, pe cei patru chefi care vor juriza emisiunea „Chefi la Cutite”. Unul dintre acestia, Orlando Zaharia, a lucrat la Administratia Prezidentiala.
Cei patru chefi sunt Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Stefan Popescu si Orlando Zaharia.
Chef Richard Abou Zaki -a nascut la Piatra Neamt, dar a plecat in Italia la varsta de 5 ani: “Toata viata mi-a placut sa am provocari, asta m-a facut mereu sa ma dezvolt. Sa fiu in juriu la Chefi la Cutite este pentru mine o oportunitate extraordinara de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucatarie si de a inspira oamenii pasionati de acest domeniu. In fiecare zi vreau si simt nevoia sa invat ceva nou si sunt bucuros ca asta se va intampla alaturi de atat de multi oameni pasionati de bucatarie. Eu am o foame de viata, de a face lucruri, pe care vreau sa o transmit si celorlalti. Am pornit de la 5 angajati, acum coordonez o echipa de 45 si tot ce am realizat are la baza aceasta bucurie de a face lucruri. Sper sa deschid o usa spre o noua perspectiva asupra bucatariei, o bucatarie dinamica si contemporana.”
Chef Stefan Popescu a fost Executive Chef la doua hoteluri din Bucuresti: “Acest rol vine la pachet cu multa responsabilitate. Responsabilitate fata de emotiile, aspiratiile si pasiunea care se afla in spatele fiecarui preparat. Atat in viata de zi cu zi, cat si in cea profesionala sunt obiectiv, corect si flexibil, nu urmaresc perfectiunea, vreau sa descopar potential si entuziasm, astea sunt asteptarile mele in ceea ce ii priveste pe concurenti. Ce se intampla la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O sa fie cu intriga, tachinari si show. Colegii mei au un traseu profesional de exceptie, sunt lideri care conduc echipe mari si cunosc aceasta meserie din toate unghiurile ei, de la spalatul vaselor, pana la antreprenoriat. Ca si caractere si background suntem totusi diferiti si asta va da un plus de savoare interactiunii dintre noi.”
Chef Alexandru Sautner a inceput aventura in Horeca in anul 1991, in Germania. In 1998 si-a deschis acolo primul restaurant, in 2003, pe al doilea si in 2005 pe al treilea: “Sincer, nu cred ca realizez inca ce mi se intampla. Acest nou rol cred ca este rezultatul unei experiente de peste 30 de ani in Horeca si a rezultatelor extraordinare obtinute de-a lungul timpului in aceasta industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea intampla ceva mai frumos decat aceasta onoare de a fi noul jurat la Chef la Cutite! Stiu ca avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastra dar, cu ajutorul echipei si al colegilor, sunt sigur ca o sa facem treaba buna! Pe Orlando il stiam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu stiu de ce, poate si pentru faptul ca vorbim mai mult in italiana, dar am impresia ca-l cunosc de foarte mult timp si tot el mi-a dat deja o porecla ( o s-o aflati curand ) . Pe Stefan nu il stiam atat de bine, dar imi place ca se anunta a fi un competitor feroce, iar mie imi place competitia!”
Chef Orlando Zaharia lucrat ca bucatar pentru Presedintia Romaniei: „Sa fiu parte din juriul Chefi la Cutite este pentru mine un vis implinit. Inca procesez aceasta informatie si este pentru prima oara cand nu stiu o reteta – reteta exprimarii acestor emotii. Stiu insa ca abia astept sa incepem, sa cunosc concurentii, povestile si preparatele lor si da dam drumul competitiei dintre noi. Va fi foarte interesanta si aceasta parte… Eu sunt un om care a parcurs tot traseul in bucatarie, n-am ratat nicio etapa, stiu ce inseamna pasiunea pentru acest domeniu si sunt gata sa ii sustin si sa ii indrum pe cei care cauta un loc in aceasta lume”.