Proteste de amploare in Slovacia impotriva intentiei guvernului Fico de a dizolva DNA-ul acestei tari

externe

protest in slovacia

Mii de persoane au manifestat din nou marti in Slovacia, impotriva noului guvern al prim-ministrului populist de stanga Robert Fico, informeaza miercuri dpa, preluata de Agerpres.

Manifestantii s-au adunat in capitala slovaca Bratislava, dar si in Kosice, in estul tarii, si in alte orase, a relatat marti agentia de presa slovaca TASR.

Protestul, organizat de partidele de opozitie, a fost indreptat in primul rand impotriva planului de a dizolva biroul special al procuraturii ce ancheteaza cazurile de coruptie la nivel inalt si este responsabil cu combatarea crimei organizate si infractiunilor politice.

Noua coalitie formata din trei partide si condusa de Fico a decis saptamana trecuta sa dizolve in regim de urgenta acest birou special al procuraturii pentru ca acesta ar fi fost prea „politizat”.

Opozitia a atentionat asupra unei amenintari la adresa statului de drept si a acuzat guvernul ca incearca sa acopere cazurile grave de coruptie la nivel inalt care s-au inregistat in precedentele guverne conduse de Fico, pana in 2020, cand se incheiase mandatul sau precedent.

Biroul special al procuraturii era menit sa lupte in primul rand impotriva bandelor mafiote, dar si a coruptiei la nivel inalt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: