Ucraina sustine ca a doborat trei avioane Su-34 rusesti. Acestea ar fi fost lovite cu rachete Patriot

externe

Su-34, distrus, la sol, servicii secrete ucrainene, Celiabinsk

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si oficiali militari au declarat ca fortele tarii au doborat vineri trei avioane de vanatoare-bombardament rusesti Su-34 pe frontul de sud. Zelenski a catalogat acest lucru ca pe un succes in razboiul care dureaza de 22 de luni, conform Reuters.

De cealalta parte, armata rusa nu a facut nicio mentiune cu privire la incident, dar bloggerii rusi au recunoscut pierderea, iar analistii au sugerat ca probabil au fost folosite rachete Patriot furnizate de SUA.

„Azi, minus trei avioane de vanatoare-bombardament rusesti Su-34!”, a scris comandantul Fortelor Aeriene ucrainene Mykola Oleshchuk pe Telegram. Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene, Iuri Ihnat, a descris operatiunea la televiziunea nationala ca fiind „planificata in mod stralucit”. „Nu au mai existat Su-34 de ceva timp in statisticile noastre pozitive”, a spus el.

In discursul sau nocturn, Zelenski a laudat si el unitatea antiaeriana din regiunea Odesa pentru doborarea avioanelor din regiunea Herson.

(Foto: mil.in.ua)

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: