Ungaria trimite in Romania un ajutor de urgenta, de 52.356 de euro, pentru internatul din Odorheiu Secuiesc prabusit peste elevi

news

internat, Odorheiu Secuiesc, administrator, retinut, lucrari

Secretariatul de stat ungar pentru comunitatile maghiare de peste hotare a anuntat sambata ca trimite 20 de milioane de forinti (52.356 de euro) drept ajutor de urgenta dupa accidentul tragic de la internatul liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, relateaza MTI, citat de Agerpres.

Ajutorul va fi furnizat prin alianta profesorilor maghiari din Romania si va fi destinat inlocuirii echipamentului tehnic avariat utilizat de elevi, mentioneaza un comunicat al Secretariatului de stat ungar pentru comunitatile maghiare de peste hotare.

Luni, un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prabusit, sub daramaturi fiind prinsi patru elevi cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani. Un baiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una dintre ele fiind inca in stare critica.

Sectia de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures a preluat dosarul. Au fost audiati o serie de martori si au fost ridicate o serie de inscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: