Politia sarba a retinut cel putin 38 de persoane, Opozitia continua protestele fata de fraudarea alegerilor. Moscova sustine regimul de la Belgrad

externe

belgrad, protest

Partidul „Serbia impotriva violentei” a facut apel la cetateni sa sustina studentii si lupta lor, relateaza Euronews.

Mii de persoane s-au adunat luni seara in fata unei sectii de politie din Belgrad pentru a-i sustine pe cei arestati cu o zi inainte in timpul protestelor impotriva a ceea ce ei spun ca a fost o frauda electorala in recentele alegeri parlamentare si locale din Serbia.

Politia sarba a declarat luni ca a retinut aproape 40 de persoane care au luat parte la demonstratii.

Aceasta a marcat a opta zi consecutiva de proteste, care, spre deosebire de cele de duminica, au fost pasnice, desi au inceput cu blocaje rutiere in capitala si, ulterior, cu o adunare in fata cladirii comisiei electorale de stat.

„Ne vedem maine la ora 18.00”, a declarat luni tarziu Srdjan Milivojevic, un deputat din partea coalitiei de opozitie „Serbia impotriva violentei”, semnaland ca protestatarii se vor reuni din nou.

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a denuntat violentele din capitala in seara precedenta, cand manifestanti ai opozitiei au incercat sa ia cu asalt primaria Belgradului si s-au ciocnit cu politia.

Vucic a declarat ca exista dovezi ca violentele au fost planificate in avans.

Luni, Moscova a acuzat, de asemenea, Occidentul de ingerinta, sugerand ca actori straini au incercat sa starneasca revoltele.

In cursul zilei de luni, Vucic s-a intalnit cu ambasadorul rus la Belgrad, Alexander Botsan-Harcenko, si l-a informat cu privire la incidentele de duminica.

Vucic se afla pe o linie dificila de echilibru intre Est si Vest, promitand sa mentina Serbia pe calea aderarii la Uniunea Europeana, ramanand in acelasi timp prietenos cu Rusia si curtand Beijingul si Washingtonul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: