Viceprimarul Sectorului 3 avertizeaza: „Nu mergeti de Revelion la Hala Laminor, nu are autorizatie ISU, iar tragediile de la Colectiv sau Ferma Dacilor s-ar putea repeta”

news

Laminor, autorizatie de incendiu, lipsa, ISU, Colectiv, Ferma Dacilor, incendiu

In noaptea de Revelion se vor organiza doua petreceri in incinta Halei Laminor din Sectorul 3. Insa, cladirea respectiva nu are o autorizatie de securitate la incendiu, asa cum a punctat viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele. In schimb, organizatorii sustin ca Hala Laminor este una dintre cele mai sigure incinte din Bucuresti cand vine vorba de un incendiu.

Pe data de 29 noiembrie 2023, ISU Bucuresti a mers in control la Hala Laminor,  unde este organizat acum Targul de Craciun, si a descoperit ca aceasta nu are nici autorizatie de securitate la incendiu si nici instalatii de alarmare sau stingere a focului functionale. Ulterior, firma care administreaza locatia, Algorithm Constructii S3, a fost amendata cu 60.000 de lei.

Acest lucru a fost adus in discutie si de viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, care i-a avertizat pe oamenii care au de gand sa faca Revelionul acolo ca acea locatie nu este sigura in cazul izbucnirii unui incendiu.

„Cei care vor petrece Revelionul la Hala Laminor trebuie sa stie ca aceasta NU are avizul ISU. Stiu ca pare ceva de necrezut ca un primar sa indemne cetatenii sa participe la un eveniment unde cu buna stiinta le pune viata in pericol, dar, din pacate, este adevarat. Este profund ingrijorator ca acest eveniment se desfasoara fara autorizatie de securitate la incendiu si in absenta sistemelor esentiale de semnalizare si alarmare in caz de incendiu. Suntem in fata unui risc major, iar siguranta tuturor celor implicati ar trebui sa fie prioritate.

Fac un apel catre autoritati pentru a interveni de urgenta si a lua masuri imediate in vederea asigurarii securitatii participantilor la acest eveniment. Este crucial sa actionam rapid si eficient pentru a evita repetarea unor tragedii regretabile, precum cea din Clubul Colectiv sau cea petrecuta de Craciun la Ferma Dacilor”, a declarat Judele, citat de B365.

In urma declaratiei viceprimarului Sectorului 3, cei care organizeaza atat targul de Craciun „Laminor Winter Wonderland”, cat si petrecerile de Revelion au venit cu un raspuns.

Acestia sustin ca Hala Laminor este una dintre cele mai sigure incinte din Bucuresti in ceea ce priveste securitatea la incendiu. De asemenea, au aratat si cateva imagini cu stingatoarele de incendiu, hidrantii si sistemele de stingere care au fost montate in cladire.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: