Bundestagul cere furnizarea de rachete Taurus catre Ucraina, dupa masivele atacuri aeriene rusesti din ultimele zile

externe

SUA, incurajeaza, Germania, rachete cu raza lunga de actiune, Ucraina, Taurus

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, presedinta Comisiei pentru aparare din Bundestag si reprezentanta a Partidului Liber Democrat, a criticat furnizarea lenta de arme catre Ucraina, in contextul unui nou atac cu rachete rusesti de mare amploare.

Potrivit deputatei germane, discutiile despre sprijinirea Ucrainei „atat timp cat va fi nevoie” vor fi doar vorbe „daca nu vom continua sa sprijinim Ucraina impreuna cu partenerii nostri europeni intr-o masura mult mai mare”.

„Ucraina are nevoie de mai multa munitie, de mai multe piese de schimb si trebuie sa mobilizam imediat rachete Taurus pentru a complica in sfarsit posibilitatea de realimentare a Rusiei”, a subliniat Strack-Zimmermann, citata de cotidianul Ukrainska Pravda.

„Iar mult mediatizata coalitie europeana de F-16 trebuie sa fie operationala mult mai repede daca vrem sa contracaram superioritatea aeriana a Rusiei. Putin se bazeaza pe faptul ca ne este frica sa actionam. Si are dreptate. Aceasta ezitare este foarte amara”, a adaugat Strack-Zimmermann.

Sara Nanni, secretarul de presa pentru securitate al partidului german Verzii, a cerut, de asemenea, o asistenta germana fiabila pentru Ucraina. Potrivit lui Nanni, „avem nevoie de certitudine in planificare atunci cand vine vorba de sprijinul german” pentru Ucraina, adaugand ca „in prezent, acesta nu este suficient din cauza discutiilor intense privind bugetul”.

Nanni a subliniat ca Ucraina are nevoie disperata de „munitie pentru artilerie, rachete Taurus si piese de schimb pentru echipamentele mari pe care le furnizam”.

Luarile de pozitie din Bundestag vin dupa ce in dimineata zilei de 2 ianuarie, Rusia a lansat un atac cu rachete pe scara larga asupra Ucrainei. Valerii Zalujnii, comandantul-sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, a declarat ca rusii au lansat 99 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, dintre care 72 au fost distruse.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: