Bill Clinton, Donald Trump, Michael Jackson si David Copperfield, printre cei nominalizati ca ar fi beneficiat de serviciile sexuale oferite de reteaua lui Jeffrey Epstein

externe

Donald Trump, Jeffrey Epstein, servicii sexuale, dosar, Bill Clinton, Michael Jackson

Zeci de documente judiciare legate de raposatul infractor sexual condamnat Jeffrey Epstein si desecretizate miercuri includ numele mai multor personalitati. Printre acestea: fostii presedinti americani Bill Clinton si Donald Trump, dar si vedete precum Michael Jackson si magicianul David Copperfield.

Nici Clinton si nici Trump nu au fost acuzati de vreo fapta ilegala legata de Epstein, care s-a sinucis in inchisoare in timp ce astepta procesul pentru acuzatii federale de trafic sexual.

Documentele – care insumeaza aproape 1.000 de pagini – au facut parte dintr-un proces de defaimare intentat impotriva lui Epstein si a fostei sale iubite si complice condamnate Ghislaine Maxwell de catre Virginia Giuffre, una dintre acuzatoarele lor, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Giuffre a sustinut ca, pe cand era adolescenta, Epstein si Maxwell au facut presiuni asupra ei pentru a avea intalniri sexuale cu barbati puternici, inclusiv cu printul Andrew. Giuffre a ajuns la o intelegere extrajudiciara cu Andrew, care a negat acuzatiile.

Documentele recent desecretizate includ transcrierea unei depozitii din 2016, in care o a doua acuzatoare, identificata ca fiind Johanna Sjoberg, a declarat ca Epstein „a spus o data ca lui Clinton ii plac tinere, referindu-se la fete”. Ea nu a dat detalii.

Sjoberg a marturisit ca Epstein i-a spus ca o va duce la cazinoul lui Trump din Atlantic City, dar nu a afirmat ca ar fi comis vreo infractiune. De asemenea, ea a spus intr-o depozitie ca printul Andrew a atins-o in mod nepotrivit la conacul lui Epstein din New York.

In total, numele lui Clinton apare de 73 de ori in documentele desecretizate miercuri; numele lui Trump apare de patru ori. In documentele judiciare publicate anterior, Giuffre a declarat ca l-a intalnit pe Clinton pe insula privata din Caraibe a lui Epstein, dar nu l-a acuzat pe acesta de vreo abatere. Clinton, care a fost fotografiat in avionul lui Epstein, a negat ca a vizitat vreodata insula.

In 2019, dupa ce Epstein a fost pus sub acuzare pentru acuzatii federale de trafic sexual, biroul lui Clinton a emis o declaratie in care spunea ca fostul presedinte nu stia „nimic despre crimele teribile” de care era acuzat Epstein. Epstein s-a sinucis in inchisoarea federala o luna mai tarziu. Trump si Epstein au fost prieteni de lunga durata cu mult inainte ca Trump sa devina presedinte.

„Il cunosc pe Jeff de 15 ani”, a declarat Trump pentru revista New York in 2002. „Un tip grozav. Este foarte distractiv sa fii cu el. Se spune chiar ca ii plac femeile frumoase la fel de mult ca si mie, iar multe dintre ele sunt mai tinere.”

In 2008, Epstein a pledat vinovat, in Florida, la acuzatiile statului de solicitare si procurare a unei persoane sub 18 ani pentru prostitutie. In conformitate cu termenii unui acord de neincepere a urmaririi penale pe care avocatii sai l-au incheiat cu procurorul federal de atunci din Miami, Alexander Acosta, Epstein a fost condamnat la 13 luni de inchisoare in inchisoarea din comitat, cu privilegii zilnice de eliberare din munca, iar o ancheta federala conexa privind posibile infractiuni a fost abandonata.

De asemenea, i s-a cerut sa ajunga la intelegeri financiare cu zeci dintre victimele sale si sa se inregistreze ca agresor sexual. Epstein ar fi putut risca pana la inchisoare pe viata daca ar fi fost condamnat pentru acuzatiile federale.

In 2018, dupa ce acordul de recunoastere a vinovatiei a fost dezvaluit intr-un reportaj bomba al Miami Herald, Trump i-a luat apararea lui Acosta, pe atunci secretarul sau pentru Munca, dar s-a distantat de Epstein, spunand ca „nu a fost un mare fan al lui”. In 2020, in timp ce Maxwell astepta procesul pentru ca l-a ajutat pe Epstein sa abuzeze sexual de fete minore, Trump a fost intrebat ce parere are despre acest caz.

„Nu stiu. Nu l-am urmarit prea mult. Ii doresc doar binele, sincer. Am intalnit-o de numeroase ori de-a lungul anilor, mai ales de cand am locuit in Palm Beach”, a declarat Trump reporterilor la Casa Alba. „Dar ii doresc numai bine, orice ar fi”. In 2021, Maxwell a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare federala pentru ca l-a ajutat pe Epstein sa abuzeze sexual de fete minore.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: