11 morti, dintre care cinci copii, ucisi de un nou bombardament al Rusiei asupra unor locuinte civile din orasul ucrainean Pokrovsk

externe

Cinci copii au fost ucisi, dintre alte cel putin 11 persoane ucise si alti opt raniti, sambata, in urma unui atac rusesc care a vizat orasul Pokrovsk si imprejurimile acestuia, in estul Ucrainei, a anuntat guvernatorul regional, Vadim Filaskin, pe Telegram, citat de AFP.

„Rusii au lovit regiunea cu rachete S-300, ucigand 11 persoane si ranind altele opt. Lovitura principala a fost la Pokrovsk si Rivne”, a scris guvernatorul zonei din regiunea Donetk, aflata sub control ucrainean.

El a postat si fotografii aratand echipe de salvare actionand in jurul unor resturi de cladiri. Lovitura, potrivit lui, a avariat sase case la Pokrovsk si una la Rivne, in care se afla o familie de sase persoane.

Potrivit serviciilor de urgenta, sase persoane, inclusiv doi copii, s-ar mai putea afla sub daramaturile a doua cladiri afectate.

„Rusii au lovit pur si simplu cladiri de locuit obisnuite, case particulare”, a denuntat presedintele Volodimir Zelenski, asigurand ca „nicio lovitura rusa nu va ramane fara consecinte”.

Orasul Pokrovsk, care avea 60.000 de locuitori inainte de razboi, a mai fost deja lovit de un bombardament puternic si in august 2023, lovitura care a facut noua morti si 82 de raniti. Orasul se afla la doar 50 km de linia frontului.

Alti morti si raniti, in regiunea Herson

In alte zone ale Ucrainei, un adult si doi copii au fost raniti, tot sambata, in urma unor bombardamente rusesti asupra regiunii Herson, in sud, in timp ce o persoana a decedat la Toretk, in apropiere de Bahmut, in est, iar o alta a fost ucisa la Nikopol, in est, unde s-au inregistrat si doi raniti, potrivit autoritatilor locale.

Pe de alta parte, in teritoriile ocupate de Rusia, doua persoane au fost ucise de bombardamente atribuite ucrainenilor la Makiivka si Gorlivka, in est, in timpul unui atac care a facut mai multi raniti, au declarat autoritatile locale instalate de Moscova.

(Foto: focus.ua)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: