Kim Jong Un a implinit 40 de ani. Probabil

externe

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi implinit, luni, 40 de ani, desi presa de stat si-a continuat deceniile de tacere in privinta zilei sale de nastere, potrivit Reuters.

Se crede ca ziua de nastere a liderului nord-coreean este 8 ianuarie, desi regimul sau nu a confirmat data. Guvernul SUA mentioneaza anul nasterii lui Kim Jong Un ca fiind 1984, deci a implinit 40 de ani.

Datele de nastere ale tatalui si bunicului lui Kim, care l-au precedat ca conducatori, sunt sarbatori nationale. Insa ziua de nastere a lui Kim Jong Un a trecut intotdeauna in liniste, fara a fi mentionata in mass-media sau in calendarele tarii.

Momentul cand Coreea de Nord aproape a confirmat data a fost in ianuarie 2020, dupa ce autoritatile au recunoscut ca liderul a primit felicitari de ziua de nastere de la presedintele SUA de atunci, Donald Trump, desi nu a mentionat data exacta.

Anul acesta, agentia de stiri de stat KCNA i-a aratat luni pe Kim Jong Un Kim vizitand o ferma de pui insotit de fiica sa si de inalti oficiali.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: