Un individ care a intrat in viteza cu masina in gardul Casei Albe a fost arestat – VIDEO

externe

Casa Alba, vehicul, gard, ciocnire

Autoritatile au arestat luni o persoana in apropiere de Casa Alba, dupa ce acest suspect si-a izbit vehiculul de gardul cladirii, a anuntat Serviciul Secret, care protejeaza personalitati de rang inalt ale statului american, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Cu putin inainte de ora 18:00 (23:00 GMT), un vehicul a intrat in coliziune cu o poarta exterioara a complexului Casei Albe”, a declarat pe X (fostul Twitter) purtatorul de cuvant al serviciului, Anthony Guglielmi.

„Soferul a fost retinut si investigam cauza si modul in care s-a produs coliziunea”, a adaugat el.

Presedintele Joe Biden se afla in deplasare in momentul producerii incidentului, iar serviciile de securitate nu au precizat daca a fost un simplu accident sau un posibil atac tintit asupra cladirii, situata in centrul capitalei Washington.

Politia din Washington a mutat vehiculul, dar „soferul ramane in arest si ancheta noastra continua”, a spus Guglielmi.

Casa Alba a fost scena unei serii de intruziuni importante in ultimii ani, provocand suficienta ingrijorare pentru a se ridica o bariera metalica mai inalta si mai durabila in jurul sediului presedintiei americane in 2020.

In 2017, un barbat s-a catarat pe gardul complexului si a cutreierat terenul mai bine de 16 minute inainte de a fi arestat, in timp ce presedintele de atunci Donald Trump se afla in interior.

In 2014, cand Barack Obama era presedinte, un veteran al armatei americane a urcat pe gardul Casei Albe si a traversat gazonul inainte de a intra in cladire, cu un cutit in buzunar.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: