Rusia a lansat in aceasta dimineata un nou atac masiv cu rachete hipersonice asupra Ucrainei

externe

atac masiv, Rusia, rachete hipersonice, Ucraina

Rusia a efectuat un atac in masa impotriva regiunilor din Ucraina in dimineata zilei de 13 ianuarie, folosind o serie de arme, inclusiv rachete hipersonice, potrivit autoritatilor locale si Fortelor Aeriene.

Explozii au fost auzite in regiunea Cernihiv din nordul Ucrainei. Guvernatorul Viacheslav Chaus a confirmat ca apararea aeriana a fost la lucru in regiune si ca atacul Rusiei a provocat pagube intr-o locatie nespecificata. „Pana in prezent, nu exista casele”, a declarat Chaus, citat de cotidianul Kyiv Independent.

In centrul Ucrainei, o racheta a fost doborata deasupra orasului Kremenciuk din regiunea Poltava, avariind o cladire, dar nu au fost raportate case. Racheta nu a explodat, a declarat guvernatorul Filip Pronin.

In regiunea Dnipropetrovsk, guvernatorul Serhii Lisak a raportat ca „doua rachete inamice sunt acum fier vechi” dupa ce doua rachete de croaziera au fost doborate deasupra districtului Krivii Rih.

Explozii au fost auzite si in orasul Kropivnitski din regiunea Kirovohrad. De asemenea, guvernatorul Andrii Raikovici a raportat ca nu au existat case in regiune.

In regiunea Hmelnitski din vestul Ucrainei, autoritatile locale au raportat ca o racheta a fost doborata deasupra regiunii si ca, potrivit informatiilor actuale, „infrastructura critica si populatia civila nu au fost afectate”.

Fortele de aparare antiaeriana au fost la lucru si in regiunea Rivne si nu s-au inregistrat victime sau pagube, potrivit guvernatorului Oleksandr Koval.

In Lviv, alerta de raid aerian a durat de la aproximativ 6:30 dimineata pana in jurul orei 8:25, iar „de mai multe ori rachetele s-au apropiat periculos de mult de regiunea Lviv”, potrivit guvernatorului Maksim Kozitski.

Datorita fortelor de aparare aeriana din vestul Ucrainei, „rachetele nu au reusit sa intre in spatiul aerian al regiunii Lviv”, a declarat Kozitski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: