Noua presedinta a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Valeria Herdea, a fost decorata de Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler

news

Valeria Herdea, presedinta, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Medicul Valeria Herdea este noua presedinta al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Decizia de numire a fost publicata luni seara in Monitorul Oficial si vine dupa demisia medicului Andrei Baciu din cauza scandalului privind achizitia de vaccinuri anti-Covid, in pandemie.

Valeria Herdea (60 de ani) a fost propunerea PNL pentru functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, transmite Agerpres.

Noua presedinta are o experienta deosebita in sistemul medical, fiind decorata in anul 2019, prin Decret Prezidential, cu Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler.

Herdea este vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, presedinte al Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF/ www.arepmf.ro) si fondatoare acestei asociatii.

De asemenea este medic de familie in sectorul 3 al Capitalei, avand o experienta vasta in pediatrie (aproape doua treimi dintre pacientii sai sunt copii).

Dr. Valeria Herdea il inlocuieste la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe Andrei Baciu, revocat, in luna decembrie, la cerere, din functia de membru al Consiliului de administratie si presedinte cu rang de secretar de stat al CNAS.

Reamintim ca dupa demisia lui Baciu si pana la instalarea oficiala a Valeriei Herdea, conducerea interimara a CNAS a fost asigurata de Cristian Georgica Celea, general SRI in rezerva, fost presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate in perioada 2003-2005, in timpul guvernului Adrian Nastase, si fost manager al spitalului SRI Agrippa Ionescu.

Noua presedinta se va  confrunta acum o situatie dificila, fiind nevoita sa gaseasca solutii in criza privind sumele decontate catre medicii de familie si cei din ambulator.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: