Polonezii se pregatesc serios pentru un atac iminent al Rusiei: fabricile poloneze de armanent isi vor dubla sau chiar tripla productia

externe

Polonia, inarmare, invazie, rusa, iminenta

Fabricile poloneze isi maresc semnificativ productia de arme datorita investitiilor fara precedent in industria de aparare. Aceasta include explozibili, pusti si obuziere, potrivit site-ului RP.pl. Chiar si intreprinderile modernizate recent cauta sa isi mareasca capacitatile de productie, deoarece se straduiesc sa faca fata cererii in crestere.

De exemplu, fabrica Lucznik din Radom planuieste sa isi tripleze volumele de productie moderne in termen de doi ani, urmand sa produca 100.000 de pusti anual. Fabrica modernizeaza in mod activ utilajele, iar ateliere suplimentare sunt in curs de constructie.

Huta Stalowa Wola, un producator de artilerie grea, obuziere autopropulsate cu raza lunga de actiune Krab si mortiere automate Rak, a finalizat recent o modernizare tehnologica in valoare de 90 de milioane de zloti chiar inainte de conflictul la scara larga dintre Rusia si Ucraina.

Dar aceste investitii sunt acum considerate insuficiente. Directorul executiv al companiei, Jan Szwedo, a declarat ca este nevoie de dublarea productiei in termen de doi ani. Pentru a realiza acest lucru, compania a achizitionat de la un investitor chinez un atelier care a apartinut anterior lui Huta. In plus, a fost pregatita o noua parcela de teren, cu investitii estimate la sute de milioane de zloti.

Santierele Remontowa Shipbuilding si PGZ au fost supuse unei reconstructii urgente si vor fi responsabile pentru construirea a trei fregate multirol licentiate de o noua generatie, in valoare totala de 15 miliarde de zloti.

Izbucnirea razboiului din Ucraina si o crestere brusca a cererii de explozibili au determinat uzina Nitro-Chem din Bydgoszcz sa maximizeze productia de TNT. Autosan, o companie poloneza care anterior se concentra pe autobuze electrice, a trecut la productia de Waran – un vehicul blindat multifunctional de ultima generatie cu mobilitate ridicata, potrivit pentru recunoastere apropiata de artilerie si o platforma versatila de transport pe campul de lupta.

Polonia a sprijinit in mod activ Ucraina inca de la inceputul invaziei rusesti la scara larga, oferind atat ajutor militar si umanitar, cat si sprijin politic. Peste un milion de refugiati din Ucraina au fost primiti in Polonia. Varsovia se afla in fruntea partenerilor din NATO in ceea ce priveste solicitarea unei asistente militare sporite pentru Ucraina.

Fostul prim-ministru polonez Mateusz Morawiecki a declarat ca Varsovia va continua sa sprijine Ucraina in lupta sa impotriva agresiunii rusesti. In plus, Polonia a semnat un „contract-cadru” cu Agentia Europeana de Aparare pentru achizitii comune de munitie de 155 mm pentru Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: