Seful OpenAI, Sam Altman, spune ca viitorul AI are nevoie de surse importante de energie. El pledeaza, la Forumul de la Davos, pentru energia nucleara

externe

Sam_Altman

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat marti ca este necesar un progres energetic important, pentru inteligenta artificiala din viitor, fiindca AI va duce la un consum mult mai mare de energie decat s-ar astepta oamenii, conform Reuters.

Vorbind la un eveniment al Bloomberg, in cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, Altman a spus ca partea buna este ca sursele de energie mai prietenoase cu clima, in special fuziunea nucleara sau energia solara mai ieftina si stocarea acesteia, reprezinta calea la indemana pentru inteligenta artificiala.

Totusi, „Nu exista nicio modalitate de a ajunge acolo fara noi descoperiri”, a spus el. Asta „Ne motiveaza sa mergem sa investim mai mult in fuziune”.

In 2021, Altman a investit personal 375 de milioane de dolari in compania privata americane de fuziune nucleara Helion Energy, care de atunci a semnat un acord pentru a furniza energie companiei Microsoft (MSFT.O), colaborare care va deschide noi perspective in anii urmatori in domeniu. Microsoft este cel mai mare sustinator financiar al OpenAI si ii furnizeaza resurse pentru AI.

Altman a mai declarat ca si-ar dori ca lumea sa adopte fisiunea nucleara ca sursa principala de energie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: