Luni va fi semnat contractul pentru refacerea planseului si pasajului de la Piata Unirii. Lucrarea va dura trei ani
Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a anuntat, pe facebook, ca luni, 22 ianuarie, va fi semnat contractul pentru refacerea planseului si pasajului de la Piata Unirii. Mai precis, acordul este incheiat cu proiectantii si constructorii care se vor ocupa de realizarea proiectului tehnic si a lucrarilor. Este vorba despre una dintre cele mai complexe lucrari din Bucuresti.
Reconstructia planseului de la Piata Unirii va intra in linie dreapta in viitorul apropiat iar mai multe detalii vor fi disponibile, sustine primarul, in cursul zilei de luni.
„Incepe numaratoarea inversa pentru refacerea Planseului Unirii! Maine, semnam contractul cu specialistii (proiectanti si constructori) care se vor ocupa de proiectul tehnic si, ulterior, de lucrarile efective.
Pentru SIGURANTA bucurestenilor, ne-am ASUMAT acest proiect, extrem de dificil, din nevoia de RESPONSABILITATE si de EFICIENTA pe care oamenii din acest oras o asteapta de la cei care trebuie sa ofere comunitatii liniste, normalitate si un trai decent. Revin cu detalii in cursul zilei de maine!”, a scris Daniel Baluta pe pagina sa de Facebook.
800 de milioane de lei, de la Guvern
Pentru refacerea planseului de la Piata Unirii a fost o singura oferta depusa, cea a Asocierii Erbasu – Concrete Solutions – BogArt. Aceasta a fost declarata conforma, la finalizarea evaluarii tehnice. Este vorba despre un contract in valoare de 800 de milioane de lei, fonduri provenite integral de la Guvern.
Lucrarea are ca termen de realizare o perioada de 33 de luni, dintre care 9 luni maxim pentru etapa de proiectare si 24 de luni pentru executia lucrarilor propriu zise.
Planseul de la Unirii, construit acum aproape 90 de ani este, potrivit expertizelor, intr-un real pericol de prabusire. Peste planseu trece pasajul rutier, iar sub planseu este statia de metrou, una dintre cele mai mari, mai tranzitate si mai aglomerate din Bucuresti.
Ultima expertiza a placii de beton care acopera raul Dambovita a fost facuta cu mai putin de doi ani in urma, a fost realizata de Universitatea Tehnica de Constructii si are concluzii extrem de ingrijoratoare: in planseu sunt grinzi rupte sau dislocate, zone de beton afectate de mucegai si rugina ca urmare a umezelii si a infiltrarii apei.