Parlamentarii din Ohio propun sa plateasca elevii pentru a merge la scoala

externe

elevi

Parlamentarii din statul Ohio propun o legislatie bipartizana care ar recompensa elevii pentru ca merg la scoala, nu doar pentru a combate „absenteismul cronic”, ci si pentru a le oferi elevilor un stimulent pentru a se prezenta la scoala, potrivit Fox Business.

Reprezentantii Bill Seitz, republican din Cincinnati, si Dani Isaacsohn, democrat din Cincinnati, au propus marti planul lor de a lansa un program pilot in anul scolar 2024-25.

Programul ar fi gestionat de Departamentul de Stat pentru Educatie si Forta de Munca, care va oferi transferuri in numerar unor elevi selectati de la gradinita si de la clasa a noua pentru ca au o rata de prezenta ridicata.

Scolile din intregul stat, daca vor fi aprobate, isi vor putea exprima interesul pentru programul pilot, depunand o cerere la departament, iar districtele pot propune cate doua scoli fiecare, pentru a fi inscrise.

Departamentul va avea sarcina de a selecta cel putin o scoala rurala si o scoala urbana, iar toate scolile participante trebuie sa demonstreze ca au un absenteism cronic.

Deoarece programul va fi unul pilot, doar 50% dintre elevi vor primi plati, in timp ce ceilalti 50% vor fi considerati grupul de control.

O data la doua saptamani, departamentul va face transferuri in numerar de 25 de dolari elevilor participanti din clasa a noua si parintilor sau tutorilor elevilor de la gradinita cu o rata de prezenta de 90% sau mai mare in perioada respectiva de doua saptamani.

La sfarsitul fiecarui trimestru, participantii cu o rata de prezenta de 90% sau mai mare vor primi 150 de dolari, apoi, la sfarsitul anului scolar, elevii vor primi 500 de dolari daca se vor situa in acelasi interval de procente de prezenta.

Legiuitorii propun, de asemenea, un program pilot de stimulare a absolvirii care ofera recompense elevilor de liceu din anumite scoli in perioada 2024-25.

Programul vizeaza imbunatatirea ratelor de absolvire si ofera elevilor 250 de dolari pentru absolvirea unor scoli selectate si pana la 750 de dolari pentru elevii care absolva cu medii mari.

Proiectul de lege este in prezent examinat de un comitet al Camerei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: