Presshub: Tot mai multi politisti sunt anchetati penal. Ce se intampla?

news

Alexandra Macesanu, Luiza Melencu, crima, Caracal, Gheorghe Dinca, politisti, abuz in serviciu, proces

Tot mai multi politisti sunt anchetati penal, pentru fapte care sunt incompatibile, in mod normal cu activitatea unei institutii care ar trebui sa pazeasca legea, nu sa o incalce.

Un agent a distrus sistemele GPS de la mai multe autospeciale, altul a fost prins la furat, muli conduc bauti sau drogati. Trei astfel de incidente au fost semnalate in presa doar de la inceputul acestui an.

Cel mai recent caz a avut loc acum doua saptamani cand, pe 15 ianuarie, s-a constat ca lipseau 3 sistemele GPS montate pe autospeciale apartinand IPJ Vrancea.

„Trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existand banuiala ca s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificari efectuate, rezulta faptul ca intreruperea comunicatiilor ar fi fost efectuata pe timpul executarii serviciilor de catre acelasi agent de politie”, a transmis la momentul respectiv IPJ Vrancea.

Politistul a fost cercetat disciplinar, iar in urma cu cateva zile, IPJ Vrancea a anuntat ca a fost concediat.

Tot in ianuarie, mai multi ofiteri de politie au fost retinuti pentru ca nu l-au testat cu aparatul alcooltest pe un fost comandant al Politiei Petrosani, care s-ar fi aflat sub influenta alcoolului.

Citeste si: Politisti retinuti pentru ca nu l-ar fi testat cu aparatul etilotest pe fostul comandant al Politiei Petrosani

Un politist din Oradea si fratele sau, prinsi in flagrant cu bani si bijuterii furate din casa unui om de afaceri. Cei doi au comis fapta dupa ce au fortat-o pe prietena afaceristului sa le dea cheia. Insa femeia ii reclamase deja procurorilor, caci nu era la prima amenintare din partea politistului si a fratelui acestuia…

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: