Taylor Swift intra in istoria premiilor Grammy. I-a depasit pe Frank Sinatra, Stevie Wonder si Paul Simon

life

Taylor Swift

Cantareata in varsta de 34 de ani intra in panteonul Premiilor Grammy ca fiind cea mai premiata artista pentru albumele sale, inaintea lui Frank Sinatra, Stevie Wonder si Paul Simon, relateaza Le Figaro.

Taylor Swift a intrat duminica in istoria premiilor Grammy, castigand pentru a patra oara premiul pentru albumul anului, premiul cel mare intr-o seara dominata in mare parte de femei, in care a anuntat, de asemenea, lansarea unui nou album.

Distinsa pentru lucrarea „Midnights”, cantareata a primit premiul din mainile lui Celine Dion.

„As vrea sa va spun ca acesta este cel mai bun moment din viata mea, dar ma simt fericita si atunci cand termin un cantec”, a reactionat ea. „Va multumesc foarte mult pentru ca mi-ati dat ocazia sa fac ceea ce imi place atat de mult! Sunt uimita!”, a continuat ea.

Recompensata cu premiul pentru cel mai bun album pop, Taylor Swift a profitat de aceasta seara pentru a da o lovitura de marketing, anuntand lansarea unui nou opus pe 19 aprilie, intitulat „The Tortured Poets Department”.

Premiile Grammy i-au confirmat statutul de regina a muzicii pop, dupa ce a fost aleasa personalitatea anului 2023 de catre revista Time.

Turneul ei „Eras Tour” a avut un succes fenomenal. Acesta a generat venituri de peste un miliard de dolari in cele 60 de concerte de anul trecut, o suma nemaiintalnita pana acum in istoria muzicii.

La celelalte categorii importante, Miley Cyrus a castigat premiul Gramophone pentru inregistrarea anului pentru hitul „Flowers”, a carui versiune salbatica a fost interpretata live pe scena. „Acest premiu este extraordinar, dar sper din tot sufletul ca nu va schimba nimic, pentru ca viata mea este frumoasa”, a declarat cantareata in varsta de 31 de ani la primirea premiului.

Rivala ei, Billie Eilish, a primit premiul pentru cantecul anului pentru balada melancolica „What Was I Made For?”, single-ul principal de pe coloana sonora a filmului „Barbie”. „Ii multumesc Gretei Gerwig pentru ca a facut cel mai bun film al anului”, a mai spus ea.

La categoria sperante muzicale, cantareata de R&B si pop Victoria Monet a fost aleasa revelatia anului. Albumul ei de debut, „Jaguar II”, a primit recenzii foarte bune in 2023.

Seara a inceput in forta, cu o ovatie in picioare rezervata lui Tracy Chapman, care a interpretat hitul sau „Fast Car” in duet cu Luke Combs, intr-o foarte rara aparitie pe scena a legendei americane.

Printre celelalte interpretari ale serii s-a numarat si memorabila interpretare a lui Joni Mitchell a hitului sau „Both Sides, Now”. In varsta de 80 de ani, figura generatiei Woodstock a cantat pentru prima data pe scena Grammy si a castigat premiul pentru cel mai bun album folk.

In culisele ceremoniei, rapperul Killer Mike a fost arestat. El a fost incatusat de politie la cateva momente dupa ce fusese recompensat cu trei premii Grammy, inclusiv cel mai bun album rap pentru opera sa „Michael”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: