Rusia a pierdut in Ucraina aproape toate tancurile pe care le avea pe front la inceputul invaziei, dar stocurile ramase din perioada sovietica ii permit sa continue razboiul

externe

tancuri, rusesti, distruse, Ucraina

In mai putin de doi ani de razboi in Ucraina, Rusia a pierdut peste 2.900 de tancuri de lupta principale – aproximativ toate tancurile pe care le avea „in functiune” inainte de invazie. Dar stocurile ramase din perioada sovietica vor fi suficiente pentru mai mult de un an de lupta, chiar daca nu se ia in considerare productia actuala, potrivit expertilor de la Institutul International pentru Studii Strategice (IISS).

Moscova compenseaza calitatea scazuta a actiunilor sale pe campul de lupta prin cantitate, potrivit raportului anual al institutului privind fortele armate ale lumii, The Military Balance. Ea a aruncat mii de tancuri vechi din stocuri si depozite pe frontul ucrainean, trimitand uneori pe front 90 de vehicule pe luna.

In ciuda acestui ritm, Rusia este pregatita si capabila sa continue sa arunce echipamente in creuzetul razboiului. Rusia are acum 4.000 de tancuri in depozite si 1.750 de tancuri de lupta principale in armata activa, de la vechiul T-55 la mai modernele T-80 si T-90.

Totodata, raportul estimeaza ca, la doi ani de la invazia la scara larga, numarul de tancuri aflate in serviciu in cadrul fortelor armate ucrainene ramane aproape de nivelurile de dinainte de razboi, in timp ce numarul de vehicule blindate a crescut datorita sprijinului occidental.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: