Avalansa la Balea. Un salvamontist a murit. „Pogo, ne vei pazi din `Alaska`”

news

Un angajat al Serviciului Salvamont Sibiu, aflat in timpul liber, a murit dupa ce a fost surprins de o avalansa care s-a produs vineri in zona Balea, potrivit Salvamont Sibiu. Avalansa a surprins patru persoane, dintre care trei s-au salvat singure.

„Salvamont a fost informat asupra producerii unei avalanse la Baelea Lac, cu o victima. Din pacate, nu a putut fi resuscitata (…) Victima a fost adusa la Balea Cascada si urmeaza sa fie predata IML-ului (Institutul de Medicina Legala – n.n.). Victima in varsta de 33 ani, era angajata in SPJ Salvamont Sibiu. Nu au fost alte victime. Avalansa a avut linie de fractura undeva la 250 m si cale de rulare 400 m diferenta de nivel, lungime 800m. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viata din cauza impactului cu stancile peste care a fost aruncat”, a declarat Dan Popescu, seful Salvamont Sibiu.

„Un inger in rosu a plecat in inaltele crestelor. Muntii au insemnat totul pentru el, aici si-a gasit sfarsitul facand ce-i placea.
Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru si nu in ultimul rand fratele nostru.
Pogo ne vei pazi din „Alaska”. Vei ramane vesnic in amintirea noastra”, a scris Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook.
„Temperaturile foarte ridicate au facut casa buna cu zapada ninsa si spulberata la inceputul saptamanii… riscul de avalansa e de gradul 4 generalizat.
Credeti-ne pe cuvant ca zapada este instabila inclusiv pentru Lespezi, ca sa nu mai vorbim de alte ture.
Dupa avalansa precedenta din caldarea Balii, astazi ne-a parasit un coleg de numai 33 de ani de la Salvamont Sibiu, excelent schior de free-ride, in urma unei avalanse in Vaiuga.
Credeti-ne pe cuvant ca trebuie sa renuntati la toate turele pentru creasta Fagarasului, pentru o perioada”, a scris si Salvamont Arges.
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: