Presshub: Invatam de la norvegieni despre energia sanatoasa

pagina verde

Ce sa caute o delegatie de romani la Oslo in ianuarie, in plina iarna, cand zapada e cel putin pana la glezne, iar aeroportul e adesea inchis din cauza viscolului? Invatam de la norvegieni despre energia sanatoasa.

In cautare de solutii destepte pe timp de criza energetica, participantii in proiectul T.R.A.N.S Energy, finantat din fonduri norvegiene si condus de Freedom House Romania, precum si membrii unui proiect similar din Alba-Iulia, au vrut sa vada cum se descurca institutiile din nordul inghetat al Europei cu livrarea de energie termica si electricitate in conditii climatice aspre.

„Proiectul nostru nu este doar despre energie, ci despre cum sa traim intr-un mediu mai prietenos. Intelegem de la norvegieni ce solutii exista si transmitem prin mass-media ce am aflat. Facem astfel si educatie”, a subliniat Cristina Guseth, directoarea Freedom House, lider de proiect.

Sergei Faschevsky este consultant la Norsk Energi, organizatie independenta fondata in 1916 pentru a oferi solutii in domeniul energiei. Cu 85 de angajati, majoritatea ingineri, si avand 460 de proiecte pentru 220 de beneficiari, Norsk Energi este locul ideal pentru a intalni specialisti dispusi sa comunice ce stiu partenerilor din Romania.

Sergei este, de altfel, un prieten al romanilor, fiindca a calatorit adesea la Bucuresti, Ciugud sau Alba Iulia in proiecte despre energia verde. Ca gazda la Oslo, ne-a facut cunostinta cu experti norvegieni si cu liderii ENOVA, agentia guvernamentala care administreaza fondurile norvegiene pe tema schimbarilor climatice si a energiei.

Ce am aflat? In primul rand ca, in conditii vitrege, oamenii si institutiile trebuie sa gaseasca solutii pentru a rezista, dar mai ales stiu sa dramuiasca resursele.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: