Dupa Venetia, si Sevilla planuieste sa introduca o taxa pentru vizitarea Plaza de Espana

externe

Turistii care ajung in orasul spaniol Sevilla ar putea fi nevoiti in curand sa plateasca o taxa pentru a vizita Plaza de Espana, ca parte a planurilor primariei de a controla supraincarcarea turistica intr-un spatiu public deschis, potrivit Reuters.

„Planuim sa inchidem Plaza de Espana si sa taxam turistii pentru a finanta conservarea acesteia si pentru a garanta securitatea ei”, a scris primarul Jose Luis Sanz intr-o postare pe platforma de socializare X, insotita de un videoclip care arata bucati de gresie lipsa, fatade deteriorate si vanzatori stradali ocupand nise si scari.

Piata face parte dintr-un complex construit pentru Expozitia Ibero-Americana din 1929. Mii de oameni din toata lumea il viziteaza zilnic, in trasuri trase de cai sau pe jos.

Piata a servit drept platou pentru filmul „Amenintarea fantoma” din franciza Star Wars din 1999 si este, de asemenea, un punct central al vietii culturale din Sevilla, gazduind concerte, piese de teatru si prezentari de moda.

Desi Sanz a precizat ca localnicii vor avea in continuare acces gratuit, multi utilizatori X, inclusiv cei din Sevilla, s-au grabit sa critice planul.

„O taxa turistica pentru TOTI vizitatorii ar provoca mai putine dezbateri si ar genera mai multe venituri. Ascultati oamenii, nu hotelierii”, a scris un utilizator.

„Ceea ce vor oamenii de la voi este o taxa turistica si o reglementare generala a turismului de masa care ne distruge orasul”, a scris altul.

Cu peste trei milioane de turisti pe an si o populatie de 700.000 de locuitori, Sevilla este al treilea cel mai vizitat oras din Spania, care, la randul sau, este una dintre cele mai vizitate tari din lume, turismul reprezentand 13% din PIB.

Multe orase se lupta sa gaseasca echilibrul intre turismul atat de necesar si mentinerea atractivitatii lor pentru rezidenti.

Orasul Venetia va introduce o taxa de proba din aprilie pentru a limita numarul de turisti de o zi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: