Indienii pacaliti sa lupte pentru Rusia cer sa fie adusi acasa (Presshub)

externe

Indienii pacaliti sa lupte pentru Rusia au cerut guvernului tarii lor, prin intermediul rudelor, sa-i aduca inapoi acasa, in India. Cateva zeci sustin ca au fost pacaliti de agenti rusi sa lupte in razboiul cu Ucraina.

Panica lor s-a accentuat cand rapoartele spun ca unul dintre ei a fost ucis intr-un atac cu rachete. Este vorba despre Hemal Ashwinbhai, din statul Gujarat, a informat ziarul indian The Hindu.

Tatal lui Hemal a declarat pentru BBC, pe 23 februarie, ca a vorbit cu fiul sau cu trei zile inainte. I-a spus ca a fost plasat la 20-22 km in interiorul granitei Ucrainei, scrie BBC.

Familiile speriate ale barbatilor ramasi pe front au facut apel la guvernul federal indian sa-i aduca inapoi acasa.

Barbatii, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost initial angajati ca „ajutoare in cadrul institutiei militare din Rusia” si au fost trimisi pe campul de lupta sub pretextul „antrenamentului”, potrivit familiilor lor.

Unele surse sugereaza ca zeci de indieni s-au alaturat armatei ruse, iar informatii neoficiale din Ministerul rus al Apararii a informat ca numarul efectiv recrutat in ultimul an este de aproximativ 100 de persoane, scrie BBC.

Ministerul de Externe al Indiei a recunoscut „ca unii cetateni indieni s-au inrolat pentru a sprijini armata rusa”.

„Fiecare astfel de caz adus in atentia Ambasadei Indiei la Moscova a fost abordat de autoritatile ruse, iar cele aduse in atentia ministerului au fost discutate cu Ambasada Rusiei la New Delhi. Mai multi indieni au fost deja scutiti de obligatiile din armata”, a transmis ministerul intr-un comunicat.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: