Bitcoin ajunge la 57.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2021

externe

Bitcoin, la fel ca si actiunile americane, se afla pe val in noul an, atingand un maxim al ultimilor doi ani, transmite FoxBusiness.

Cea mai mare criptomoneda dupa valoarea de piata a trecut de 57.000 de dolari, cel mai mare pret din 2021. Pentru acest an, a crescut cu aproape 30%, dar ramane sub maximul istoric de 67.352,59 dolari, atins pe 9 noiembrie 2021. Prin comparatie, S&P 500 a crescut cu 6% in aceeasi perioada.

Interesul pentru criptomoneda s-a reaprins dupa ce Comisia pentru valori mobiliare si burse a aprobat, pe 10 ianuarie, primul ETF spot pentru bitcoin.

„Cred ca ETF-urile spot bitcoin sunt principalul motor. Excluzand Grayscale Bitcoin Trust, (GBTC), aceste ETF-uri au obtinut intrari de peste 6 miliarde de dolari de la lansarea lor la inceputul lunii ianuarie”, a declarat Roxanna Islam, sefa a cercetarii sectoriale si industriale, la VettaFI, pentru FOX Business.

Aceste ETF-uri permit investitorilor sa urmareasca eficient pretul bitcoin, in care volatilitatea si oscilatiile nu sunt neobisnuite. Acesta ofera consilierilor financiari inregistrati optiunea de a oferi acest activ clientilor.

Unsprezece fonduri au ajuns pe piata. Luni, noua dintre acestea au inregistrat un volum zilnic record de 2,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, majoritatea fiind conduse de iShares Bitcoin Trust al BlackRock. Activele fondului au depasit 7 miliarde de dolari pana luni. Firma in sine este cel mai mare administrator de bani din lume, cu peste 9.000 de miliarde de dolari in active.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: