Raytheon a testat cu succes cea mai noua varianta a rachetei aer-aer AMRAAM, considerata cea mai eficienta arma aeriana – Video

externe

racheta aer aer

Compania Raytheon din conglomeratul militar RTX a testat cu succes varianta actualizata a rachetei sale Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile-Extended Range (AMRAAM-ER), relateaza Interesting Engineering.

Pentru lansarea rachetei a fost folosit un sistem avansat de rachete sol-aer (NASAMS).

Raytheon anunta ca testul s-a desfasurat fara probleme si „prezinta capacitatile sporite ale variantei AMRAAM-ER modernizate”.

Pentru cei neinitiati, AMRAAM este o racheta aer-aer care este considerata cea mai avansata si eficienta arma de lupta aeriana. Este in curs de dezvoltare de peste 30 de ani si, in acest timp, a fost supusa mai multor imbunatatiri si teste.

Racheta, denumita tehnic AIM-120, este proiectata pentru a ataca tinte aflate dincolo de raza vizuala si in orice conditii meteorologice. Capacitatile sale au fost testate in detaliu, cu peste 4.900 de trageri de test si peste 13 victorii in lupte aer-aer.

Datorita modernizarii si dezvoltarii continue, acesta ramane standardul de aur pentru dominatia aeriana. In plus, racheta este usoara si rentabila, ceea ce o face o alegere atractiva pentru operatiunile militare. 40 de tari si Statele Unite au achizitionat racheta AMRAAM.

Cea mai recenta versiune a rachetei AMRAAM este acum operationala pe toate variantele F-35 Joint Strike Fighter si este singura racheta aer-aer ghidata prin radar care a fost aprobata pentru a fi utilizata cu F-35, potrivit unui comunicat al RTX.

„Integrarea acestei noi tehnologii in AMRAAM-ER asigura suprematia munitiei lansate de la suprafata pentru multi ani de acum incolo”, a declarat Paul Ferraro, presedinte al Air & Space Defense Systems la Raytheon. „Actualizarile software-ului vor continua sa avanseze AMRAAM pentru a contracara amenintarile in continua evolutie”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: