Alegeri in stil rusesc: „Aproape jumatate dintre voturile pentru Putin au fost falsificate”, sustine publicatia independenta rusa Novaia Gazeta

externe

alegeri, rusia, falsificate, Vladimir Putin

Aproximativ jumatate din voturile declarate pentru Vladimir Putin la scrutinul prezidential din Rusia din acest weekend au fost falsificate, potrivit unei analize a datelor electorale realizate de publicatia independenta rusa Novaia Gazeta si citata de Meduza.

Utilizand metoda creata de principalul analist electoral independent, Serghei Spilkin, jurnalistii de la Novaia Gazeta au folosit datele publicate de canalul Telegram Nevibori („Nealegeri”) cu 97% din rezultatele oficiale declarate pentru a determina numarul de voturi care au iesit din distributia matematica normala.

Excluzand voturile exprimate electronic, 74,5 milioane de alegatori ar fi participat la alegeri. Conform datelor oficiale, aproximativ 64,7 milioane dintre acestia au votat pentru Putin.

Calculele Novaia Gazeta ar indica faptul ca cel putin 31,6 milioane de voturi inregistrate pentru Putin – adica aproximativ jumatate din total – au fost falsificate. Potrivit publicatiei, acest lucru inseamna ca amploarea falsificarilor din aceste alegeri a depasit-o pe cea a oricarei alte falsificari intalnite anterior in istoria moderna a Rusiei.

Cei trei „adversari” ai lui Putin in aceste alegeri au fost Nikolai Haritonov de la Partidul Comunist al Rusiei (a obtinut oficial 4,31%), Vladislav Davankov de la Partidul Oamenilor Noi (3,85%) si Leonid Slutski de la Partidul Liberal Democrat al Rusiei (3,2%).Deoarece toti cei trei candidati au obtinut mai mult de trei procente din voturi, partidele lor vor primi in total aproximativ 500 de milioane de ruble (5,4 milioane de dolari) de la bugetul federal al Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: