Londra: Premierul Rishi Sunak se fereste sa vorbeasca despre data alegerilor generale din Marea Britanie

externe

Premierul britanic se afla intr-o campanie mediatica inainte de alegerile locale care vor avea loc peste o luna. El  s-a confruntat cu o interpelare dura din partea posturilor de radio locale din nord-estul Angliei, in timp ce incerca sa vorbeasca despre realizarile conservatorilor, relateaza Politico.

Sunak a fost presat in mod repetat de BBC Radio Tees cu privire la intrebarea care ii obsedeaza pe cei care urmaresc politica britanica: cand anume vor avea loc alegerile generale.

Sunak a izbucnit in ras atunci cand prezentatoarea Amy Oakden i-a cerut sa spuna data si a insistat ca „a raspuns la aceasta intrebare de multe ori in ultimele saptamani” si ca „din pacate” nu poate dezvalui data exacta.

Prezentatoarea, neimpresionata, l-a intrebat pe Sunak: „De ce este amuzant? Imi pare rau. De ce radeti de asta?”.

Sunak a spus ca a ras „pentru ca exista o modalitate prin care se anunta alegerile generale si trebuie facut in mod oficial si formal”.

Sunak – al carui partid se afla in urma in sondaje dupa 14 ani de mandat – a exclus deja organizarea de alegeri in luna mai, dar a spus doar ca „ipoteza sa de lucru” este ca va avea loc un vot in a doua jumatate a anului 2024.

El a declarat marti pentru BBC Radio Newcastle ca nu a existat „nicio schimbare” in aceasta pozitie. Conform regulilor britanice, Sunak trebuie sa convoace alegeri pana cel tarziu la 28 ianuarie anul viitor, dar momentul exact cade in atributiile sale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: