Samsung se asteapta la o crestere de 931% a profitului din primul trimestru, ca urmare a revenirii preturilor cipurilor de memorie

externe

Cipuri

Samsung Electronics a anuntat vineri ca se asteapta sa inregistreze o crestere de 931% a profitului operational in primul trimestru, ca urmare a revenirii preturilor cipurilor, relateaza CNBC.

Profitul operational in trimestrul ianuarie-martie a crescut probabil la 6,6 trilioane de woni coreeni (4,89 miliarde de dolari), cu 931% mai mult decat in urma cu un an, potrivit unei declaratii preliminare. Profitul din primul trimestru al anului 2023 a fost de 473 de milioane de dolari.

„Preconizam ca Samsung Electronics va inregistra profituri solide pentru T1 24, determinate de cresterea preturilor la memorii si de vanzarile robuste, depasind estimarile pietei”, a declarat SK Kim, director executiv si analist la Daiwa Securities.

„Ne asteptam ca ciclul puternic de redresare a memoriei, condus de inteligenta artificiala, sa impulsioneze castigurile in 2024-25”, a spus Kim.

Samsung este cel mai mare producator din lume pentru cipuri de memorie dinamica cu acces aleatoriu, care se gasesc in dispozitive de consum precum smartphone-uri si computere.

Preturile cipurilor de memorie au scazut drastic anul trecut, din cauza excesului de stocuri post-Covid si a cererii slabe pentru produse finale precum smartphone-uri si laptopuri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: