FBI avertizeaza asupra unor posibile atacuri, si in SUA, similare cu cel de la Moscova

externe

FBI

Biroul Federal de Investigatii (FBI) si Departamentul pentru Securitatea Interna al SUA (Homeland Security Investigations – HSI) au cerut fortelor de politie locale din Statele Unite sa fie in alerta in fata posibilitatii unor atacuri similare cu cel al ISIS, din 22 martie, de la o sala de concerte dintr-o suburbie a Moscovei.

Serviciile secrete americane sunt ingrijorate de atacurile comise atat de agenti afiliati Statului Islamic, cat si de asa-numitii „lupi singuratici” care vizeaza adunari mari de oameni pe stadioane sportive, in sali de concerte sau in lacasuri de cult, conform ABC News.

In buletinul emis de FBI si Departamentul pentru Securitate Interna si preluat de ABC, se mentioneaza ca atacul de la Moscova ar fi putut inspira alte persoane sa comita atacuri similare pe teritoriul SUA. Avertismentul vine inainte ca mii de persoane din SUA sa se adune in public luni pentru a asista la o eclipsa totala de soare, care va fi vizibila si in Mexic si Canada.

Atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de langa Moscova s-a soldat cu cel putin 144 de morti si peste 500 de raniti.

Inainte de acest atac, cu o saptamana inaintea alegerilor prezidentiale din Rusia in 15-17 martie, Ambasada SUA de la Moscova le-a cerut cetatenilor americani sa evite evenimentele cu mari aglomerari de persoane in capitala rusa, cum ar fi concertele, deoarece existau informatii potrivit carora „extremistii” planuiau un atac.

Publicatia The Washington Post a relatat saptamana aceasta ca SUA au mers pana acolo incat au avertizat Rusia ca sala de concerte Crocus City Hall este una dintre posibilele tinte ale unui atentat jihadist.

Kremlinul a admis intr-un tarziu ca „radicali islamisti” se afla la originea atentatului de la sala de concerte, dar a denuntat o implicare ucraineana coordonata de catre Occident in acest atac, dupa cum a transmis AFP.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: