Joe Biden, catre Iran: „Nu o faceti!”. Hezbollah a lansat zeci de rachete spre Israel

externe

lovituri, SUA, Marea Britanie, rebeli houthi, Yemen, succes, Joe Biden

Presedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca se asteapta ca Iranul sa atace Israelul „mai devreme sau mai tarziu”, in timp ce cresc temerile legate de represaliile iraniene la un atac aerian care a ucis comandanti de rang inalt la inceputul acestei luni, scrie BBC. Israelul spune ca este pregatit sa se apere.

Biden a transmis Iranului: „Nu o faceti”. „Suntem dedicati apararii Israelului. Vom sprijini Israelul”, a spus Biden. „Vom ajuta la apararea Israelului, iar Iranul nu va reusi”.

Iranul sprijina Hamas, gruparea palestiniana care lupta impotriva Israelului in Gaza, precum si diverse grupari proxy din regiune, inclusiv unele – cum ar fi Hezbollah din Liban – care desfasoara frecvent atacuri impotriva israelienilor.

Vineri, Hezbollah a declarat ca a lansat „zeci” de rachete din Liban spre Israel. Un purtator de cuvant al Fortelor de Aparare Israeliene (IDF) a declarat ca au fost lansate aproximativ 40 de rachete si doua drone explozive. Nu au fost raportate victime si nu au existat indicii privind implicarea altor actori. Un oficial american a declarat pentru CBS ca barajul de rachete a fost separat de orice atac iranian asteptat asupra Israelului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: