„Ultima scrisoare a lui Navalnii catre lume.” Memoriile opozantului rus vor fi publicate la toamna

externe

Navalnii, inchisoare, Eltin, Putin, critica, sansa istorica a Rusiei

Memoriile liderului opozitiei ruse Alexei Navalnii vor fi publicate in cursul acestui an, scrie BBC. Navalnii a inceput sa lucreze la cartea sa in timp ce se recupera dupa ce a fost otravit in 2020 cu un agent neurotoxic. El a murit in februarie, dupa trei ani de inchisoare pentru acuzatii considerate pe scara larga ca fiind motivate politic.

Memoriile sale vor fi „povestea completa a vietii sale: tineretea sa, chemarea sa la activism, casatoria si familia sa, precum si angajamentul sau fata de cauza democratiei si libertatii rusesti in fata unei superputeri mondiale hotarate sa-l reduca la tacere”, au declarat  reprezentantii editurii Vintage. Vintage a descris cartea ca fiind „ultima scrisoare a lui Navalnii catre lume”.

Editura a adaugat ca volumul ar urma sa includa si „corespondenta sa inedita din inchisoare”.

Militantul povesteste in lucrare „cariera sa politica, numeroasele atentate la viata sa si a celor mai apropiati oameni, precum si campania neincetata pe care el si echipa sa au dus-o impotriva unui regim din ce in ce mai dictatorial”.

Vaduva lui Navalnii, Iulia, a declarat: „Aceasta carte este o marturie nu doar a vietii lui Alexei, ci si a angajamentului sau de neclintit in lupta impotriva dictaturii – o lupta pentru care a dat totul, inclusiv viata”. Cartea va aparea pe 22 octombrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: