Budapesta vine cu un nou pretext pentru a bloca ajutorul UE pentru Kiev: „discriminarea” companiilor maghiare din Ucraina

externe

peter szijjarto, ungaria

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anuntat ca va bloca alocarea unui ajutor de 1,5 miliarde de euro din partea UE pentru Ucraina din cauza „discriminarii” companiilor ungare, relateaza Index, preluat de Evropeiska Pravda.

Potrivit ministrului ungar, „discriminarea companiilor maghiare din Ucraina nu a fost inca eliminata” si, pana cand situatia nu se va schimba, Ungaria nu va fi de acord cu alocarea de ajutoare din partea UE pentru Ucraina.

„Vanatoarea de vrajitoare impotriva companiilor maghiare din Ucraina nu s-a incheiat cu cazul OTP Bank, deoarece autoritatile tarii vor sa revoce licentele locale pentru vanzarea a zeci de medicamente de catre compania (Gedeon) Richter”, a declarat Szijjarto.

Ministrul de Externe al Ungariei a reamintit ca tara sa a blocat deja un ajutor in valoare de 500 de milioane de euro.

Ministrul a precizat ca liderii UE doresc sa ofere Ucrainei 1,5 miliarde de euro din Fondul european pentru pace pentru transferul de arme.

El a cerut garantii de la partea ucraineana ca „vor opri si nu vor relua vanatoarea de vrajitoare impotriva companiilor maghiare care opereaza in Ucraina”.

Anterior, Szijjarto a declarat ca UE este „pregatita pentru un razboi mondial ” din cauza situatiei din Ucraina.

Recent, o declaratie similara a fost facuta de seful lui Szijjarto, Viktor Orban, care i-a acuzat pe liderii europeni ca folosesc „logica razboiului” pe fondul invaziei rusesti in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: