Bilant „glorios”: fostul ministru rus al apararii, Serghei Soigu, este vinovat de moartea a peste 350.000 de oameni, inclusiv propriii sai soldati, sustine omologul sau britanic

externe

Serghei Soigu, victime, soldati rusi, ministrul Apararii, britanic, Grant Shapps

Serghei Soigu, ministrul rus al apararii demis duminica de Vladimir Putin, este responsabil pentru „peste 355.000 de victime”, morti si raniti, „dintre care propriii sai soldati” in razboiul din Ucraina, a declarat omologul sau britanic Grant Shapps, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Serghei Soigu, aflat in functie din 2012, a fost demis duminica seara in cadrul unei remanieri surprinzatoare, la cateva zile dupa investirea presedintelui rus pentru al cincilea mandat la Kremlin si dupa mai bine de doi ani de conflict in Ucraina.

„Serghei Soigu a provocat peste 355.000 de victime (morti si raniti, n.red.) in randul propriilor soldati si suferinte masive in randul civililor in cadrul unei campanii ilegale in Ucraina”, a scris Grant Shapps pe reteaua de socializare X.

„Rusia are nevoie de un ministru al apararii care sa poata anula aceasta mostenire dezastruoasa si sa puna capat invaziei, dar tot ce va obtine este o alta marioneta a lui Putin”, a adaugat ministrul.

Putin l-a propus pentru postul de ministru al apararii pe Andrei Belusov, fost vicepremier, un economist civil. Presedintele rus doreste ca ministrul apararii sa fie absolut deschis inovarii si ideilor noi, motiv pentru care l-a ales pe Belusov, a mentionat Kremlinul, prin purtatorul de cuvant Dmitri Peskov.

Soigu urmeaza sa devina secretar al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, post ocupat in prezent de Nikolai Patrusev, care la randul sau va fi numit intr-o noua functie, in cadrul complexului militar-industrial, functie care va fi anuntata public in zilele urmatoare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: