Campionatul Germaniei la skanderbeg cu degetele s-a incheiat cu multe degete rupte, tone de bere baute si distractie pe cinste

externe

skanderbeg cu degetele, campionat, germania, bere

In ciuda amenintarii reprezentate de degetele dislocate si de crampele musculare, peste 150 de barbati bavarezi s-au reunit duminica pentru a concura in campionatul national de „Fingerhakeln”, sau skanderbeg cu degetele, competitie traditionala in Germania.

„Luptatorii cu degete” s-au intalnit intr-un cort mare  din micul sat sudic Bernbeuren. In jur de 1.000 de vizitatori i-au incurajat pe concurentii exclusiv barbati in timp ce degustau cu pofta berea, bautura nationala, si se delectacu cu carnatii germani de renume mondial, in timp ce muzica bavareza umplea aerul.

Lupta cu degetele, un sport de competitie bine cunoscut in regiunea alpina a Germaniei si in Austria vecina, a luat nastere ca o modalitate de solutionare a disputelor.

In fiecare runda, doi concurenti se asaza pe parti opuse ale unei mese solide si fiecare isi agata un deget – de obicei degetul mijlociu – prin partile opuse ale unei mici bucle de piele. De indata ce un arbitru da semnalul de start, un concurent incearca sa il traga rapid pe celalalt peste masa. Duelul dureaza, de obicei, cateva secunde, iar degetele scoase din articulatii sau chiar fracturate sunt incidente frecvente. Castigatorul trece la runda urmatoare.

„Aceasta traditie este populara de foarte mult timp in berariile si pub-urile din regiune”, a declarat pentru Associated Press Marie-Therese Eierstock, sefa asociatiei Fingerhakler Gau Auerberg, fondata in 1961 si care a organizat campionatul din acest an.

In mod obisnuit, doar barbatii au voie sa participe la competitiile de skanderbeg cu degetele. La turneul de duminica, cel mai tanar concurent a avut 15 ani, iar cel mai in varsta 70 de ani, a declarat Eierstock.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: