Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

externe

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis noi represalii, nespecificate, dupa ce, saptamana trecuta, Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus, potrivit Reuters.

Ministerul rus de Externe a declarat ca a convocat un reprezentant al ambasadei britanice pentru a-l informa despre miscare.

Pe 8 mai, Marea Britanie a anuntat ca il va expulza pe atasatul militar al ambasadei Rusiei, descriindu-l drept ofiter de informatii militare nedeclarat.

Declaratia rusa spune ca Moscova considera ca este „o actiune motivata politic, cu un caracter rusofob clar exprimat, care aduce prejudicii ireparabile relatiilor bilaterale”.

Diplomatului britanic Adrian Coghill i s-a dat o saptamana sa paraseasca tara. Moscova a spus ca acesta nu va fi sfarsitul chestiunii si Marea Britanie va fi informata despre masurile de represalii suplimentare.

Relatiile dintre cele doua tari erau tensionate chiar inainte de razboiul din Ucraina si s-au inrautatit si mai mult de cand acesta a inceput. Marea Britanie a jucat un rol proeminent in mobilizarea sprijinului pentru Ucraina si furnizarea de arme.

Marea Britanie a declarat saptamana trecuta ca va retrage statutul diplomatic al unor proprietati legate de Rusia si va impune noi restrictii in materie de vize pentru a limita perioada de timp pe care diplomatii rusi o pot petrece in Marea Britanie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: