Traficanta de droguri romanca, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

externe

traficant de droguri, roman, metamfetamina, Spania

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe care Cartelul Sinaloa din Mexic incerca sa o vanda in Europa, aceasta fiind „cea mai mare captura de stupefiante din istorie” a tarii.

Politia a arestat cinci persoane in timpul raidului din provincia Alicante (est), dintre care unul dintre ei este un mexican care conducea operatiunile cartelului in Spania, se arata intr-un comunicat citat de postul de televiziune CBS News.

„Aceasta este cea mai mare captura de metamfetamina de cristal din Spania si a doua ca marime din Europa”, a declarat reporterilor Antonio Martinez Duarte, seful unitatii de trafic de droguri si crima organizata a politiei.

„Printre cei arestati se afla un cetatean mexican care are legaturi cu cartelul Sinaloa”, a adaugat el. El nu i-a dat numele, dar a precizat ca suspectul era responsabil de primirea narcoticelor in Spania si apoi de distribuirea lor in Europa.

Potrivit lui Martinez, grupul folosea case in zone izolate din regiunea Valencia pentru a depozita transporturile de contrabanda de metamfetamine inainte de a folosi vehicule cu funduri false pentru a le trimite mai departe in alte tari europene.

Politia a difuzat un videoclip pe retelele de socializare in care se vede cum ofiterii scot saci cu aparentele droguri care erau ascunse in interiorul unor utilaje si in funduri false de vehicule.

Cartelul Sinaloa este una dintre cele mai vechi, mai mari si mai violente grupari criminale din Mexic, a carei influenta ramane puternica in ciuda arestarii fondatorului sau Joaquin „El Chapo” Guzman si a fiului sau.

Ambii au fost extradati si incarcerati in Statele Unite. Luna trecuta, un judecator federal a respins cererea lui „El Chapo” de a primi convorbiri telefonice si vizite cu fiicele sale minore.

In timpul operatiunii, politia a retinut, de asemenea, trei spanioli si un roman, confiscand cinci masini, documente, o arma si bani. Dar politia crede ca a fost o operatiune de trafic unica si ca „organizatiile mexicane nu au o baza permanenta” in Spania, a declarat Martinez Duarte.

„Aceste organizatii trimit o persoana de incredere care executa operatiunea in conformitate cu interesele lor” si, odata ce aceasta s-a incheiat, se intoarce acasa, a explicat el. Stupefiantele confiscate urmau sa fie expediate in Europa Centrala.

Desi Spania este una dintre principalele porti de intrare a drogurilor in Europa, confiscarile de narcotice sintetice sunt neobisnuite, deoarece majoritatea traficantilor se ocupa de obicei de canabis si cocaina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: