Budapesta ataca din nou: „Strategia europeana si americana privind Ucraina a esuat complet. Este Rusia in genunchi din punct de vedere economic?”

externe

Budapesta

Strategia elaborata de Europa si SUA cu privire la conflictul ucrainean a esuat complet, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, in cadrul unui discurs sustinut la Fundatia Sasakawa pentru Pace, unul dintre cele mai importante grupuri de reflectie din Japonia, relateaza agentia rusa de stat Tass.

„Strategia care a fost elaborata de Europa si Statele Unite ca raspuns, ca reactie la razboi, a esuat in totalitate”, a declarat inaltul diplomat, precizand ca aceasta este opinia multor tari la nivel mondial.

„Cand am discutat primul pachet [de sanctiuni] in urma cu mai bine de doi ani, am ridicat aceasta intrebare [cu privire la obiectivele sanctiunilor]. Si atunci raspunsul a fost urmatorul: ‘Peter, scopurile sanctiunilor sunt urmatoarele: sa ingenunchezi Rusia din punct de vedere economic si apoi sa te apropii de incheierea acestui razboi'”, si-a amintit Szijjarto.

„Este Rusia in genunchi din punct de vedere economic? Ei bine, departe [de asta]. Suntem mai aproape de incheierea razboiului? Categoric nu”, a subliniat el, adaugand ca sanctiunile au avut un impact major asupra economiei europene si ca tarile vest-europene, care sunt „super mandre ca au scapat de resursele energetice rusesti”, le cumpara de fapt indirect. Ca exemplu, ministrul ungar de externe a citat livrarile de petrol din India.

„Acum discutam al paisprezecelea pachet [de sanctiuni]. Ati inteles? Ati esuat de treisprezece ori cu acelasi lucru, incercati al paisprezecelea. Asta este putin impotriva logicii maghiare”, a declarat Szijjarto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: