Presshub: Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoita a suspendat executarea silita cu ajutorul instantei

news

Primarul Negoita a suspendat executarea silita cu ajutorul instantei a unei datorii de 55 de milioane de euro pe care o avea la Fisc.

In ianuarie 2022, primarul Sectorului 3 a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti prin care a contestat o decizie de impunere a Fiscului care-l declara dator cu 173 milioane de lei (55 de milioane de euro), la care se adauga penalitati, dupa ce nu ar fi platit TVA pentru sute de apartamente pe care le-a vandut ca persoana fizica.

Controlul a avut loc in 2009 si prin acest proces primarul a cerut suspendarea executarii deciziei de impunere de acum 15 ani.

Pe 11 aprilie 2022, un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti a decis sa suspende executarea silita a edilului pana la finalizarea procesului.

In acest context, dupa ce statul i-a vandut deja 140 de apartamente la o treime din pret pentru a recupera o parte din paguba, Negoita a cerut suspendarea executarii deciziei de impunere.

In sedinta publica din 28 martie 2022, cand judecatorii au suspendat executarea silita a lui Negoita, avocatii acestuia au estimat ca procesul va dura cel mult 12 luni la Curtea de Apel si alti doi ani la instanta suprema.

„Curtea acorda cuvantul pe estimarea provizorie a duratei procesului, in raport de probatoriul solicitat. Reclamantul prin avocat, apreciaza ca 12 luni este rezonabil pentru solutionarea cauzei. Curtea va estima, provizoriu, durata procesului la 12 luni”.

Au trecut de atunci 24 de luni si procesul tot nu s-a incheiat in faza de fond.

Din aprilie 2022, procesul s-a impotmolit intr-o expertiza contabila. In august 2022, expertul desemnat de instanta a fost inlocuit pe motiv ca nu avea dubla specializare in domeniile contabilitate si fiscalitate.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: