Dezastru in India. Cel putin 27 de morti, printre care si patru copii, intr-un incendiu la un parc de distractii

externe

Douazeci si sapte de persoane, dintre care patru copii, au murit intr-un incendiu care a izbucnit sambata intr-un parc de distractii din vestul Indiei, conform unui nou bilant al politiei, relateaza France Presse, preluata de Agerpres.

„Am confirmat moartea a 27 de persoane in incendiu”, a declarat presei, sambata noapte, Radhika Bharai, un ofiter de politie indian. Un bilant anterior a raportat 24 de morti. Cei patru copii care au murit aveau sub 12 ani, potrivit aceleiasi surse. „Cadavrele au fost carbonizate pana la punctul de a fi de nerecunoscut, ceea ce face dificila identificarea lor”, a spus ofiterul de politie.

Peste 300 de persoane se aflau intr-o sala dintr-o structura cu doua etaje din parcul de distractii TRP cand a izbucnit incendiul, in acest weekend de vacanta de vara, a declarat reporterilor Ilesh Kher, un ofiter de pompieri din Rajkot, in statul Gujarat.

Prim-ministrul indian Narendra Modi, care este din acest stat, a declarat ca este „extrem de bulversat”, intr-un mesaj postat pe retelele sociale.

„Oamenii au fost prinsi in capcana de prabusirea unei structuri temporare langa intrare, ceea ce a facut dificila evacuarea”, a declarat ofiterul de pompieri Ilesh Kher. In plus, raspandirea focului a fost facilitata de natura materialelor, care erau foarte inflamabile.

Autoritatile locale au declarat ca au arestat patru persoane care „au legatura cu de sala de jocuri, pentru interogatoriu”.

Duminica, trupurile celor decedati infasurate intr-un giulgiu alb au fost aliniate in randuri inainte de a fi evacuate. Supravietuitorii au povestit ca au fost nevoiti sa sparga usile si sa sara pe ferestre pentru a scapa de incendiu.

„Eram la bowling cand doi membri ai personalului ne-au spus ca a izbucnit un incendiu la parter si ca trebuie sa plecam. Zona s-a umplut rapid de fum”, a declarat Pruthvirajsinh Jadeja pentru ziarul The Indian Express.

„Am incercat sa iesim pe usa din spate, dar nu am putut. Am vazut o raza de lumina venind de afara. Am lovit geamul cu piciorul si cinci dintre noi am reusit sa fugim sarind de la primul etaj”, a detaliat el.

Potrivit acestuia, cel putin 70 de persoane se aflau la primul etaj cand a izbucnit incendiul. Fotografiile postate pe contul de Instagram al stabilimentului arata ca acesta include o sala de bowling, o pista de karting si trambuline.

Incendiile sunt frecvente in India din cauza conditiilor proaste de constructie, a supraaglomerarii si a nerespectarii normelor de siguranta. In februarie, unsprezece persoane si-au pierdut viata intr-un incendiu care a devastat o fabrica de vopsele din capitala New Delhi.

In 2022, cel putin 27 de persoane au murit si alte zeci au fost ranite dupa ce un incendiu masiv a izbucnit intr-o cladire comerciala cu patru etaje din oras.

In 2016, peste 100 de persoane au fost ucise dupa o explozie masiva de artificii in statul sudic Kerala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: