Polonia ia in calcul sa trimita trupe in Ucraina, anunta ministrul de Externe: „Nu ar trebui sa excludem acest lucru”

externe

Polonia nu ar trebui sa excluda trimiterea de trupe in Ucraina, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski marti, in timp ce Kievul se lupta sa respinga avansurile rusesti, insa Sikorski nu a precizat ce rol ar urma sa joace trupele poloneze, relateaza Reuters.

In timp ce aliatii NATO ai Ucrainei au promis ca vor furniza natiunii devastate de razboi bani si arme atat timp cat va fi nevoie pentru a respinge invazia rusa, acestia au exclus, in general, posibilitatea de a trimite soldati pe campul de lupta.

Intrebat intr-un interviu daca Polonia este pregatita sa trimita trupe in Ucraina, Sikorski a declarat: „Nu ar trebui sa excludem acest lucru. Ar trebui sa-l lasam pe Putin sa ghiceasca in privinta intentiilor noastre”.

Presedintele francez Emmanuel Macron a deschis usa trimiterii de trupe in Ucraina la o conferinta la Paris, pe 26 februarie, sugerand ca un domeniu in care trupele occidentale ar putea ajuta ar fi instruirea ucrainenilor in Ucraina.

Luni, comandantul militar suprem al Ucrainei, Oleksandr Sirski, a declarat ca a semnat documentele care permit instructorilor militari francezi sa viziteze in curand centrele de pregatire ucrainene.

Rusia a castigat teren in Ucraina de la esecul contraofensivei din 2023 a Kievului de a face progrese serioase impotriva trupelor ruse. Fortele Kievului s-au confruntat cu o lipsa acuta de munitie de artilerie datorita intarzierii ajutorului american.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: