Presshub: Seful DOS, imputernicit ca adjunct al Politiei Romane

politica

Chestorul de politie Vasile Costea, fost imputernicit ca sef al Directiei de Operatiuni Speciale (DOS) a fost din nou imputernicit, incepand de luni, Inspector General Adjunct al Politiei Romane.

Costea a fost imputernicit in locul lui Virgil Spiridon, care ocupa in prezent functia de sef de operatiuni al Biroului de programe de combatere a criminalitatii informatice a Consiliului Europei.

Potrivit unor surse din MAI, Costea a fost sustinut pentru aceasta functie de Benone Matei, inspectorul general al Politiei Romane si de secretarul de stat in Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu (foto)

Costea a fost numit, in mai 2012, in functia de sef al Brigazii pentru Combatere a Crimei Organizate Bucuresti de catre fostul ministru de Interne, Petre Toba.

Presa a relatat despre Costea ca l-a protejat pe fostul rugbist Robert Badea, politistul in cazul caruia fostul ministrul de Interne, Marcel Vela a anunta ca va sesiza Parchetul pentru legaturi cu interlopii.

Badea a fost si trimis in judecata fiind acuzat de o serie de infractiuni extrem de grave, dar un judecator a decis restituirea dosarului la DIICOT.

Aproape un an si jumatate, Robert Badea a lucrat impreuna cu DIICOT, fara sa aiba aviz pentru documente secrete, el fiind delegat prin ordonanta. Seful sau, Vasile Costea, trebuia sa anunte DIICOT ca Badea nu are aviz, lucru pe care nu l-a facut.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: