Google va investi 2 miliarde de dolari in Malaezia si va construi un centru de date pentru a raspunde cererii crescande de inteligenta artificiala

externe

google, motor de cautare, inteligenta artificiala

Google a anuntat joi ca va investi 2 miliarde de dolari in Malaezia, o parte din fonduri urmand sa fie destinate construirii primului sau centru de date si a primei sale infrastructuri de cloud in aceasta tara, in contextul in care cererea de servicii de inteligenta artificiala si cloud este in crestere, relateaza CNBC.

„Aceasta investitie se bazeaza pe parteneriatul nostru cu guvernul Malaeziei pentru a avansa «Politica Cloud First», inclusiv cele mai bune standarde de securitate cibernetica din clasa sa”, a declarat Ruth Porat, presedinte, director financiar si director de informatii al Alphabet si Google, intr-un comunicat.

Porat a adaugat ca aceasta va fi cea mai mare investitie realizata pana acum de Google in Malaezia in cei 13 ani de activitate in tara asiatica.

Centrul de date va alimenta serviciile digitale ale Google, cum ar fi Search, Maps si Workspace, in timp ce zona de cloud va oferi servicii companiilor si organizatiilor din sectorul public si privat. De asemenea, Google a lansat in aceasta tara doua programe de alfabetizare in domeniul inteligentei artificiale pentru elevi si educatori.

Se preconizeaza ca aceste investitii si programe vor contribui cu peste 3,2 miliarde de dolari la PIB-ul Malaeziei si vor sustine 26.500 de locuri de munca pana in 2030.

Infrastructura de cloud din Malaezia este cea mai recenta adaugire la reteaua Google, care numara 40 de regiuni si 121 de zone in lume, a precizat gigantul tehnologic american.

Acest lucru vine dupa ce Microsoft a declarat la inceputul acestei luni ca va investi 2,2 miliarde de dolari in Malaezia pentru a avansa noile infrastructuri cloud si AI. De asemenea, a anuntat investitii in Indonezia si Thailanda in acest an.

Gigantii din domeniul tehnologiei, precum Google si Microsoft, au promis miliarde de dolari in Asia de Sud-Est pentru a profita de cererea tot mai mare de inteligenta artificiala si servicii de cloud computing.

Boom-ul AI a stimulat cererea de servicii de cloud computing si de centre de date, deoarece sunt necesare cantitati mari de date pentru a antrena modelele AI, iar cloud-ul ofera acces la seturi de date vaste. Centrele de date sunt facilitati care contin servere si alte infrastructuri necesare pentru a stoca date si a rula aplicatii sau servicii.

„Investitia de 2 miliarde de dolari a Google in Malaezia va avansa in mod semnificativ ambitiile digitale descrise in Noul nostru Master Plan Industrial 2030”, a declarat intr-un comunicat de presa Tengku Datuk Seri Utama Utama Zafrul Aziz, ministrul pentru investitii, comert si industrie.

Ministrul a adaugat ca investitiile Google vor permite industriilor de productie si de servicii sa valorifice inteligenta artificiala si alte tehnologii avansate”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: