Italia rupe frontul, anunta ca nu permite Ucrainei sa-i foloseasca armele pentru a ataca Rusia: „Constitutia noastra interzice”

externe

Constitutia Italiei interzice guvernului condus de Giorgia Meloni sa permita Kievului sa foloseasca armele pe care i le furnizeaza impotriva unor tinte pe teritoriul Rusiei, a declarat vineri ministrul apararii, Guido Crosetto, citat de agentia ANSA.

Multi dintre aliatii Italiei au anuntat ca vor permite Kievului sa foloseasca armele pe care i le trimit spre a lovi in interiorul teritoriului Rusiei, dupa ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sugerat ca Ucraina ar trebui sa fie autorizata sa faca acest lucru.

‘Fiecare stat are propriile sale legi, propria sa Constitutie’, a declarat Crosetto la conferinta nationala Tineri Antreprenori a Confindustria, desfasurata la Rapallo.

‘Articolul 11 al Constitutiei noastre ne impune limite in ce priveste folosirea armelor pe care le dam Ucrainei. Ele trebuie folosite pentru apararea Ucrainei, ceea ce include lovirea rusilor in Ucraina, dar nu pot fi utilizate pe teritoriul unei alte tari’, a afirmat ministrul apararii.

‘Aceasta este opinia mea si ea este impartasita de premier si de ministrul (de externe Antonio) Tajani’, a adaugat el.

Putin mai devreme, la reuniunea informala de la Praga a ministrilor de externe din NATO, Tajani a declarat ca, ‘pentru noi, este imposibil ca armele noastre sa fie utilizate in afara Ucrainei’.

‘Suntem pregatiti sa trimitem mai multe arme, dar este important ca aceste arme sa fie folosite in interiorul Ucrainei pentru aparare, precum apararea antiaeriana. Noi am trimis (sisteme de aparare antiaeriana) Samp-Ts si este posibil sa trimitem si alte Samp-Ts pentru aparare’, a adaugat el.

‘Dar este important ca aceste arme sa fie folosite in interiorul Ucrainei pentru aparare’, a subliniat ministrul de externe italian, citat de ANSA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: