Mama unei adolescente ucise pentru ca a refuzat o casatorie aranjata, arestata in Pakistan

externe

O femeie condamnata pentru uciderea fiicei sale adolescente in Italia in urma cu trei ani, ar fi fost arestata in Pakistan, potrivit BBC.

In decembrie anul trecut, un tribunal italian a condamnat-o Nazia Shaheen in lipsa la inchisoare pe viata pentru uciderea in 2021 a lui Saman Abbas, in varsta de 18 ani.

Shaheen si sotul ei, Shabbar Abbas, si-au ucis fiica dupa ce aceasta a refuzat o casatorie aranjata. Cei doi au fugit apoi din tara, Abbas fiind gasit si extradat din Pakistan in august 2023.

Shaheen, in varsta de 51 de ani, a reusit sa evite arestarea pana in aceasta saptamana, cand se pare ca a fost descoperita intr-un sat de la granita cu Kashmir, intr-o operatiune care a implicat Interpol si Politia Federala din Pakistan, au declarat surse agentiei de presa italiene Ansa.

Ea a fost prezentata vineri instantei in capitala Islamabad pentru proceduri de extradare, au informat ziarele italiene.

Asa-zisa „ucidere de onoare” a lui Saman Abbas de catre familia ei la sfarsitul lui aprilie 2021 a socat Italia. Dupa disparitia ei, uniunea italiana a comunitatilor islamice a emis o fatwa – o hotarare religioasa – prin care respinge casatoriile fortate.

Adolescenta emigrase cu familia ei din Pakistan in orasul Novellara in 2016. Dupa ce a aflat ca Saman Abbas iesea la intalniri, in 2020 familia a vrut ca ea sa plece in Pakistan pentru o casatorie aranjata, dar fata a refuzat. Apoi a petrecut cateva luni sub protectia serviciilor sociale, dar s-a intors in casa familiei din Novellara sapte luni mai tarziu, dupa ce a fost pacalita sa se intoarca, potrivit presei italiene.

Procurorii au spus ca in acel moment, adolescenta a disparut.

Trupul lui Saman Abbas a fost in cele din urma recuperat in noiembrie 2021, aproape de o ferma, nu departe de locul unde locuia familia, dupa ce unchiul ei a dezvaluit unde fusese inmormantata. O autopsie a constatat ca avea gatul rupt, posibil ca urmare a strangularii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: