Insulele Baleare au extins restrictiile privind consumul de alcool din cauza turistilor britanici. Amenzi uriase pentru cei care beau alcool pe strada

life

Turistii britanici din Ibiza sfideaza cu usurinta o noua lege care interzice achizitia de bauturi alcoolice dupa ora 21:30, potrivit Mirror.

Autoritatile au introdus aceasta lege pentru a incerca sa opreasca haosul de pe strazi care deranjeaza localnicii. In conformitate cu noile reguli, magazinelor li se interzice sa vanda alcool incepand cu ora 21:30. Petrecaretii pot fi, de asemenea, amendati cu pana la 1.300 de lire sterline daca beau alcool pe strada.

Cu toate acestea, reporterul Mirror a reusit sa cumpere 18 sticle din sase magazine dupa ora 23:00, fara intrebari. Alti turisti au spus ca si ei au cumparat cu usurinta alcool de la magazine, iar politia nu vine prea des in zonele respective.

Autoritatile spun ca reglementarile vor fi in vigoare cel putin pana in decembrie 2027. Dar turistii bauti sunt doar una dintre problemele insulei. In timpul unei plimbari de cinci minute pe Strip, reporterului Mirror i s-a oferit de 15 ori protoxid de azot, cunoscut sub numele de hippy crack, de sase ori cocaina si de patru ori marijuana.

Noile reguli privind vanzarile de alcool sunt o versiune inasprita a masurilor adoptate in 2020, care au adus restrictii privind numarul de bauturi gratuite incluse in pachetele de vacanta. De asemenea, au luat masuri impotriva nuditatii publice si a oamenilor care urca pe balcoanele hotelurilor.

Intre timp, in Insulele Baleare au loc proteste furioase impotriva turismului. Oamenii acuza ca turismul de masa a dus la o crestere a preturilor la bunuri si servicii, afectand calitatea vietii localnicilor. O demonstratie in Palma de Mallorca din aceasta saptamana a atras in jur de 10.000 de oameni care cereau luarea de masuri urgente pentru gasirea unui echilibru intre industria turistica si nevoile comunitatilor locale. Britanicii reprezinta un sfert din turistii din Ibiza in fiecare an, doar anul trecut venind pe insule 800.000. Departamentul de politie din Ibiza a fost contactat pentru comentarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: